Hoşgeldiniz  

Antalyalı kadınlar haykırdı: “Yeter artık!”

Semih Köken | 15 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın ölümü tüm Türkiye’yi gözyaşına boğarken, Antalya’da biraraya gelen kadınlar eylem yaptı, ‘Kadına yönelik şiddeti, cinayetleri durdurun’ sloganı attı.

CHP Antalya Kadın Kolları, kadın dernekleri ile diğer sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği ‘yeter artık’ eylemi, Soğuksu Parkı içindeki, 467 şiddet mağduru kadının adının yer aldığı ‘Alyazma Anıtı’ önünde yağmur altında gerçekleşti. Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, kadınlarla birlikte ‘Al Yazma Anıtı’na, üzerinde ‘Muratpaşa Belediyesi’ yazısı bulunan siyah çelenk bıraktı, kadın cinayetlerini nefret ve şiddetle kınadıklarını açıkladı. “Tüm topluma, ülkeyi yönetenlere sesleniyorum” diyen Uysal, kadına yönelik şiddetin nedenlerini sıraladı, “Kafalara duvar ördürmeyelim” dedi. Cinayetlerin durdurulması için tüm halkın birlikte hareket etmesini öneren Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplumumuzda, sosyal ve kültürel farklılık ve yaklaşımlar, yanlış yönlendirmeler cinsiyet ayrımcılığına, cinsel şiddete, sonuçta cinayetlere neden oluyor. Ülkemizde karşı cinsler birbirini tanımadan büyüyor. Kız-erkek çocuklar ayrılmasın, birlikte insanca büyüsün, eşit şekilde hayata katılsınlar. Sosyal yaşama katılmaları için de her türlü tedbirler alınmalı, sosyal, siyasal, ekonomik hayatın içinde yerlerini bulmalılar. Altta kalanın canı çıkmamalı. Siyasetçileri de doğru seçmeliyiz. Siyasetçi, toplumda gerilimi artırıcı sözlerden kaçınmalı. Gerilim yaratan konuşmalar, küfürler şiddetin artmasına neden oluyor. Tüm yetkililer, etkililer, ‘insanım’ diyen herkes, her türlü şiddetin, cinayetlerin önlenmesi için çaba göstermeli, ülkemizde bir daha Özgecan vakaları yaşanmamalı.”

CHP Kadın Kolları adına konuşan Sultan Yeğen ise “Özgecan şiddete uğradığında, canı yandığında kimbilir nasıl feryat etti? ‘Anneciğim, babacığım yetişin beni kurtarın’ diyerek, yaşaması için dua etmiştir” dedi. Yeğen, başbakana, bakanlara, “Söyleyecek hiç mi sözünüz yok?” diye seslendi. Sultan Yeğen, kadının özgür birey olmaktan çıkartılıp, kafes arkasında yaşamaya zorlandığını, bu konuda kadınların mücadeleye devam edeceklerini, kadın düşmanı saltanatın yıkılacağını söyledi.

1 dakikalık saygı duruşu ve sloganlarla devan eden tepki eyleminde, CHP’li gençler de anıta bırakılan siyah çelenk önüne birer gül bıraktı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle