Hoşgeldiniz  

Antalya’daki IŞİD Eyleminden Fotoğraflar

SEMİH KÖKEN | 08 Ekim 2014 | Kemer Güncel A- A+

Antalya’da Kobani’ye destek eylemi için yaklaşık 1000 kişilik gurup Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla öğle saatlerinde araç trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi’nde toplandı. ‘Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP’ ve ‘IŞİD Sarı Mekaplılara Yenilecek’ yazılı pankartların açıldığı eylem, sakin başladı. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen grup, Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ardından grupta bulunanlar, Cumhuriyet Caddesi’nde geçerek oturma eylemine başladı. Yolu kesen grup ile polis arasında ilk gerginlik bu noktada başladı. TOMA ve ‘Akrep’ adı verilen polis aracı ile  grubun önü kesilirken polisin yaptığı anonslarla eylemin yasa dışı olduğu belirtilerek dağılmaları istendi.

Anonslar devam ederken polis ve eylemciler arasında pazarlık başladı. Pazarlık sonunda eylemcilerin bir süre daha oturma eylemine devam etmesi ve sonrasında Antalya Valiliği önünden geçerek toplandıkları noktada dağılmaları konusunda uzlaşma sağlandı. Antalya’daki eylem yapılan pazarlığa uygun devam ederken oturma eylemenin ardından eylemciler tekrar yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Valilik binası etrafında güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet, atılan pet şişelerin hedefi oldu.

Eylemciler, yürüyüşün ilk başladığı noktaya, Kazım Özalp Caddesi’ne dönerken yürüyüş sırasında kız arkadaşı ile birlikte gezmeye çıkan bir genç, eylemcilere doğru ‘Bozkurt’ işareti yaptı. Bu sırada gruptan ayrılan bir kişi bozkurt işareti yapan gence yumruk attı. Grubu takip eden sivil polisler genci ve kız arkadaşını yakındaki bir mağazanın içine alıp korumaya çalıştı. Eylemcilerin arasından bazı kişiler bir anda yükselen tansiyonu düşürmeye çalışsa da başarılı olamadı.

Bozkurt işareti yapan gencin sığındığı mağazaya eylemciler ellerine ne geçirdiyse attı.  Mağazanın önündeki çarşaf paketleri, ardından etraftan sökülen taşlar mağazaya yağdı. Bu sırada bir turist çift, olayların ortasında kaldı. Çift, birbirine sarılarak korunmaya çalıştı, polisin ilk müdahalesinin ardından caddeden çıkmayı başardı.

Olayların kontrolden çıkmasıyla birlikte eylemi uzaktan takip eden Çevik Kuvvet Kazım Özalp Caddesi’ne girdi ve biber gazlı, TOMA’lı müdahale başladı. Bu sırada polis attığı gaz bombasından etkilenerek kozmetik mağazasının içine sığındı. Polisleri mağazadan amirleri çıkardı. Kazım Özalp Caddesi’nin çıkışında TOMA suyla eylemcilere müdahale ederken, bayram nedeniyle kalabalık bölgedeki vatandaşlar gazdan etkilendi. Gazdan etkilenenler hemen yakında bulunan Muratpaşa Camii avlusuna sığındı.

Kazım Özalp Caddesi’nde başlayan polis müdahalesi, bölgeye yaklaşık 100 metre uzaklıktaki HDP İl binası önünde devam etti. Buraya çekilen eylemciler taşlarla polise saldırırken, polis uzun süre gaz bombalarıyla grubu dağıtmaya çalıştı. Ardından TOMA il binasının bulunduğu caddeye girerek müdahalesini sürdürdü. Müdahale sırasında Koray İbrahim Öztaş adlı polis memuru dirseğinden yaralandı. Yaralanan polis, ambulansla ayakta tedavi edildi. Polisin müdahalesiyle dağılan grubun bir bölümü İsmet Paşa Caddesi’nde tekrar toplandı. Taş atan grubu polis burada da müdahale etti ve bazı kişileri gözaltına aldı.








Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle