Hoşgeldiniz  

Antalya Büyükşehir 2 deniz otobüsünü ihale ile satışa çıkardı

Semih Köken | 24 Kasım 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Antalya Büyükşehir 2 deniz otobüsünü ihale ile satışa çıkardı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Menderes Türel’in ilk döneminde satın alınan, Mustafa Akaydın döneminde çalıştırılmayan ve Türel’in ikinci döneminde devreye sokulan 2 deniz otobüsünü ihaleye ile satacak.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında yerel seçimlerden hemen önce satın alınan ancak Türel’in seçimi kaybetmesi ile seyrüsefere o dönem başlayamayan ‘Olimpos’ ve ‘Termessos’ adlı iki yolcu gemisini ihale ise satışa çıkardı.Türel’in ardından göreve gelen Mustafa Akaydın’ın döneminde fazla yakıt tükettiği ve bilet fiyatlarının da yüksek olduğu gerekçesiyle kısa bir süreliğine çalıştırılan deniz otobüsleri, Türel’in ikinci döneminde tam kapasiteyle devreye sokulmuştu.

2014-2019 dönemlerinde faaliyet gösteren deniz otobüsleri 150 bin kişiyi taşıdı. Yaz aylarında, günlük her iki limandan da ikişer kez olmak üzere toplamda 4 sefer düzenlendi. O tarihlerde tam bilet fiyatının 15 lira olduğu deniz otobüslerinden emekliler 10, öğretmen 10, öğrenciler 9 TL’ye faydalanabiliyordu.

İki deniz otobüsü için ihale tarihi 16 Aralık 2021 olarak belirlendi.

TÜREL DEN AÇIKLAMA GEÇİKMEDİ

Yazık. Deniz otobüsleri zarar ediyor diye satılıyorsa dünyanın hiç bir şehrinde toplu ulaşım kar etmez. Amaç halkı istediği yere ucuz ve konforlu taşımaktır. Belediye bunun için vardır. Toplu ulaşım zarar ediyor diye deniz otobüslerini satmak, halkı satmaktan başka bir şey değildir. Halk otobüsleri de zarar ediyor. O zaman onları da satın. Zaten halk umurunuzda değil. “Millet bir yerden bir yere nasıl giderse gitsin” mi diyeceksiniz? Böyle saçmalık olur mu? Amaç Menderes Türel projelerini yok etmekse onu bilemem.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle