Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DE SÜMER DÖNEMİ

SEMİH KÖKEN | 11 Ocak 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

RIZA10933111_10153018795849834_6143469_n 10912278_10153018835504834_1603236308_oAK Parti Antalya’da 5. olağan il kongresi, Turgut Özal Spor Salonu’nda gerçekleşti. İl Başkanı Mustafa Köse’nin görevi İl Başkan Yardımcısı Rıza Sümer’e devrettiği kongreye ilgi büyük oldu.

AK Parti Antalya’da 5. olağan il kongresi, Turgut Özal Spor Salonu’nda gerçekleşti. İl Başkanı Mustafa Köse’nin görevi İl Başkan Yardımcısı Rıza Sümer’e devrettiği kongreye ilgi büyük oldu

 

Salonda tüm hazırlıklar Başbakan Ahmet Davutoğlu için yapıldı. Salonu çevreleyen duvarlarda Başbakan Davutoğlu fotoğrafları, pankartları asıldı. Başbakan Davutoğlu’na ‘Antalya’ya hoş geldin’ diyen pankartlarla birlikte salonda Başbakan için ‘Torosların evladı’ diye yapılan vurgu dikkat çekti. Fakat Başbakan Davutoğlu Fransa’da terörü telin ve dayanışma yürüyüşüne katılmak üzere programını iptal edince, Antalya Kongresi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun katılımıyla toplandı. Başbakan Davutoğlu, katılamadığı kongreye yazılı mesaj göndererek Antalya kongresini kutladı.

 

Hedef 330 milletvekili 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı konuşmada dünyada artan terör olaylarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugün Avrupa ile dünyayı tehdit eden iki unsur var. Bunlardan bir tanesi terördür. Her türlü terör. Bir tanesi de artan ırkçılıktır, yabancı düşmanlığıdır, islamofobidir, antisemitizmdir, her türlü ayrımcılıktır. Her ikisi de insanlığı birleştiren değerleri tehdit etmektedir. İnsanlığı doğrudan tehdit etmektedir. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Terörün dini, mezhebi, ırkı, bölgesi olmaz. ‘Benim teröristim iyi, seninki kötü’ anlayışı olmaz. Terörle İslam’ı bağdaştırmaya çalışanlara da şunu söylüyoruz. Bizim dinimiz barış dinidir. Bizim dinimizde terör yoktur, bizim dinimizde bir insanı öldürmek dünyayı öldürmek demektir.” Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasının sonunda 7 Haziran’da yapılacak genel seçimleri işaret ederek, hedefin 330 milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi.

 

Eker ve Elvan 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker de kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinin Türkiye’ye çok önemli mesafeler kat ettirdiğini anlattı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan ise, yoksullukla mücadelede Türkiye’de gerçek anlamda sosyal devlet anlayışını AK Parti iktidarının yerleştirdiğini savundu. Kongrede açılış konuşmasını yapan eski İl Başkanı Köse, 4 yıllık il başkanlığı dönemini anlattı, teşkilattan helallik istedi.

 

RIZA SÜMER KONUŞMASI
Mustafa Köse’den devraldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağını ifade eden yeni başkan Rıza Sümer, “Muhteşem bir kalabalık içinde bayram havasında demokrasi şöleni yaşadık hep birlikte. Ben partinin kuruluşundan bu yana partinin her kademesinde görev yaptım. Önce Muratpaşa’da sonra il yönetiminde. O ilk yıllarda bir söz vardı ‘siyasetin tek imanı ahlaktır’ bunu kendimize şiar yaptık. Geçen hafta sayın genel başkanımız bize zor bir görev taktir etti. Bu görevin bilincindeyiz. Önümüzde çok büyük bir seçim var. Sayın il Başkanımız Mustafa Köse’den sonra görevi devralmak çok ağır zor olduğuna inanıyorum. Ben de Sayın Mustafa başkanımda aldığım bayrağı daha ileriye götüreceğime inanıyorum. Herkesten dua bekliyorum” diye konuştu.

 

KEMERE VERİLEN DEĞER GÖRÜLDÜ.BİR KİŞİ BİLE LİSTEYE GİREMEDİ….

Kemerden ilgi azdı.Kemer  AK Partinin yeniden yapılanmasının ardından küskünlerin hareketi  büyük kongre öncesi kendini gösterdi. Zafer YAMAN  döneminde en ufak bir etkinliğe 15-20 otobüsle katılan parti teşkilatı bi kongereye üç otobüs ayarlamasına rağmen ançak bir otobüslük  vatandaşı anca toplayıp antalya ya gitmeleri bunun en güzel örneği oldu.

Kemerde yerel seçimlerde  il genelinde 10 bin oy alan  AK Partinin   Kemere ne kadar önem verdiğide ortaya çıktı.Çünkü yeni il yönetiminde kemerden kimsenin olmayışı büyük tepki çekti….

İşte AK Parti Antalya İl Yönetim Listesi:
 
Rıza Sümer (Başkan), Abdullah Işıkhan, Adlıha Dere, Adnan Saraç, Ali Çetin, Ayhan Ateş, Bekir Bağcı, Berrak Erbiş, Bilal Akyol, Celal Kaya, Cüneyd Doğan, Dudu Şahin, Dursun Özdemir, Ebubekir Avşar, Eda Çetinkaya, Ercan Kızıl, Eşref Ural, Fatma Ocak, Hasan Cumhur Göncü, Hacer Okudan, Hamit Yazaroğlu, Hafize Sarıkaya, Hifzullah Şahbaz, Hilal Şengezer, İbrahim Ethem Taş, Kadir Erhan Bozkurt, Kemal Uyaroğlu, Mehmet Bilgin, Mehmet Çetinkaya, Mehmet Kocabaş, Mehmet Karasan, Mehmet Şahbaz, Mehmet Uysal, Melek Dervişoğlu, Mesut Sevinç, Mesut Topçu, Muammer Ak, Mustafa Atılgan, Osman Dirican, Canseda Abça, Sedat Karagöz, Şaban Yılmaz, Tahir Özdaş, Tarık Akın, Tülay Beşkonak Özçay, Yılmaz Katı, Yüksel Yüce, Zehra Arslan, Zekeriya Tanoğlu, Zhni Kilit.
ak_partide_sumer_donemi_h109798 AK PARTİ’DE (3)
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle