Hoşgeldiniz  

Ak Parti İl Başkanı Sümer: “Antalya’da tarih yazacağız”

Semih Köken | 13 Şubat 2015 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun 15 Şubat Pazar günü kente yapacağı ziyaretle ilgili basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, önümüzdeki seçimlerde Ak Parti’nin Antalya’da tarih yazacağını söyledi. Sümer, “Bir muhalefete bakıyorum bir de bizim çalışmalarımıza. Hakikaten çok şanslıyız” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Sümer: "Antalya'da tarih yazacağız"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Şubat günü Antalya’da 4. İl Kadın Kolları Kongresi’ne katılıp Kepez Arena önünde 150 tesisin toplu açılış törenini yapacak. Davutoğlu’nun başbakan olduktan sonra Antalya’ya yapacağı ilk ziyaretle ilgili Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve Ak Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, Hotel Su’da basın toplantısı düzenledi.

Esra Özkoç, Kepez Arena’da Turgut Özal Tesisleri’nde gerçekleşecek kongrede birçok ilk yaşanacağını söyledi. Özkoç, “Başbakanımız 81 il içinde ilk defa bir kadın kolları kongresine de Antalya’da katılacak” dedi. Ak Parti il teşkilatı olarak gerek genel seçimlerde gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok iyi çalışıp çok büyük başarılara imza attıklarını anlatan Özkoç, kongreye tek aday olarak giedeceklerini söyledi. O adayın da kendisi olduğunu belirten Özkoç, bir taraftan da genel seçimler için hazırlandıklarını söyledi. Genel seçimler için çalışmalara iki ay önce başladıklarını anlatan Özkoç, “Antalya’nın 19 ilçesinde ve 909 mahallesinin tamamında çalışmalarımız devam ediyor. Bu mahallelerde kadın kolları mahalle yönetimleri oluşturuyoruz. 909 mahalleden 250’sinde çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

909 mahalledeki çalışmaları mart ayında tamamlayacaklarını da anlatan Özkoç, “Genel seçimlere disiplinli ve hazır gireceğiz” dedi. Antalya’nın tek kadın milletvekilinin Ak Partili olduğuna dikkat çeken Özkoç, önümüzdeki seçimlerde bu sayının daha da artmasını ümit ettiklerini söyledi. Özkoç, Ak Parti’nin Antalya’da 90 bin 650 üyesi olduğunu da sözlerine ekledi.

‘KADINA EN ÇOK DEĞER VEREN PARTİYİZ’
1 ay önce il başkanlığına seçilen Rıza Sümer de kadınların çok zor şartlar altında siyaset yaptığını söyledi. Buna karşılık kadına siyasette en çok değer veren parti olduklarını söyleyen Sümer, Başbakan Davutoğlu’nun da kadın kolları kongresi için Antalya’ya geleceğini açıkladı. Antalya’da Ak Parti İl Kadın Kolları’nın kongresinden sonra toplu açılışlar yapacağını belirten Sümer, “Başbakanımızın Antalya’ya geliş nedenlerinden bir tanesi de toplu açılış töreni. 150 tesisin hizmete alınmasıyla açılan toplu açılış törenini gerçekleştireceğiz. Şehrimize 400 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Kepez Arena önündeki bu törene bütün Antalyalıları davet ediyoruz” dedi.

Toplantıda soruları da yanıtlayan Sümer, önümüzdeki seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek için ilk gün 10 kadar kişinin başvuru yaptığını söyledi. Bunlar arasında bürokratların da olduğunu anlatan Sümer, bunun bir maraton olduğunu söyledi. İl Başkanı Sümer, adayların nasıl tespit edileceğiyle ilgili de bilgi verdi. Aday adayları arasında 28 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında temayül yoklaması yapılacağını anlatan Sümer, “Bundan önce aday adaylarının teşkilatlara kendisini tanıtabilmesi için bir ortam hazırlayacağız. Oy kullanacak tüm teşkilat mensuplarımızı davet edeceğiz. O toplantılarda aday adaylarımız kendilerini tanıtacak. Kamuoyu yoklamaları yapacağız. Anketler yapacağız. ‘Kimi milletvekili olarak görmek istiyorsunuz’ diye vatandaşlarımıza soracağız. Bunun yanı sıra genel merkezde de mülakat tarzında görüşmeler olacak. Sayın başbakanımızın belirlediği kriterler var. Partimizin siyasi kimliği var. Muhafazakar demokrat çizgide. Partimize ihanet etmemiş kim olursa bizim herkese kapımız açık. Sekiz günlük bir müracaat süresi var” dedi.

Önümüzdeki seçimde Ak Parti’nin Antalya’da çok iyi sonuçlar alacağını belirten Sümer, “Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarına bakıyorum. Menderes Türel Başkanım ‘Hizmetin eriyim’ diyor, ama eri filan değil, ustası. Hakikaten ustası. Antalya’nın her tarafını şantiyeye çevirdi. Biz Avrupa filmlerinde görüyorduk sıcak asfaltlı köy yollarını. Örneğin Korkuteli Küçükköy’ü sıcak asfaltla tanıştıracağız. Büyükşehir’in çalışmalarına bakıyorum. Partimizin birliğine beraberliğine bakıyorum. Ben diyorum ki tarih yazacağız. Bir de muhalefete bakıyorum. Çok şanslıyız. İnşallah tarih yazacağız Antalya’da” dedi.

Geçen seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için ortalama 100 civarında başvuru olduğunu anlatan Sümer, önümüzdeki seçimlerde 100’ün üzerinde başvuru olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle