Hoşgeldiniz  

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 106. YIL DÖNÜMÜ

Semih Köken | 18 Mart 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 106. YIL DÖNÜMÜ
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Kemer’de tören düzenlendi.
Kemer Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Teker, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Ulvi Gören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın yapıldığı tören, öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisi sunuldu.
İlçedeki lise, ortaokul ve ilkokullar arasında ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Tören, Çanakkale Deniz Zaferi anlatan türkülerin de söylenmesiyle sona erdi.
Kemer Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta  yaptığı açıklamada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümünün önemini asla unutmamak gerektiğini söyledi.
Çanakkale Savaşı sırasında 250 bin şehit verildiğini hatırlatan Minta, “Çanakkale Savaşlarında Türk ordusu 7 düvele meydan okudu ve tüm dünyaya Türk’ün gücünü gösterdi. Atatürk’ün cephelerde elde ettiği zaferler sonucunda dünyanın Türklerin ne kadar güçlü olduğunu kabul etti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.
Kaymakamlığımız tarafından düzenlenen #18MartÇanakkaleZaferi anma programındayız.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle