Hoşgeldiniz  

Zorlu yarış için hazırlıklar başladı

Semih Köken | 06 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

Zorlu yarış için hazırlıklar başladı

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) sporcuları, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Red Bull Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışı için hazırlıklara başladı.

Levent YENİGÜN

Sahilden başlayıp, 3 günlük zorlu mücadele sonrası 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesinde tamamlanan Red Bull Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışı’nın bu yıl 7’ncisi yapılacak. Ekim ayında gerçekleştirilecek ve bu yıl yurtiçi ve yurtdışından 400’ün üzerinde sporcunun katılması beklenen yarışta mücadele edecek KEMK sporcuları da hazırlıklarına başladı. KEMK Başkanı Semih Özdemir ile birlikte hafta sonları antrenman sahasında buluşan yarışçılar, zorlu yarışta iyi bir derece alabilmek için çalışmalarına hız verdi. Yarışçılar, antrenman sahasında lastiklerin ve kütüklerin üzerinde geçip, hendeklerden atlayış yaparak hazırlanıyor.

‘400 YARIŞÇI BEKLİYORUZ’

KEMK Başkanı Semih Özdemir, yarış parkurunun her yıl yenilendiğini belirterek, “Hafta sonları gerek kondisyon amaçlı gerekse keşifler, yeni rotalar çıkartmak adına arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Red Bull Sea to Sky’da sporcu sayısında her yıl yaklaşık olarak yüzde 30 civarında artış yaşanıyor. Son anda birkaç iptal geliyor ama 2016 yılında yaklaşık olarak 400 sporcunun katılmasını bekliyoruz. Bunu zaman ve şartlar değiştirebiliyor. İnşallah her şey yolunda gider ve bu katılımcıları burada misafir ederiz” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN DE MARKASI’

Yarışmaya dünyada takipçileri olan yarışçıların katıldığını vurgulayan Semih Özdemir, şöyle dedi:

“Kemer’in tanıtımına müthiş bir katkısı var. Başta da söylediğim gibi yarışların olduğu tarihlerdeki 10 günlük süreçte sadece facebook üzerinde 3 milyon 600 bin kişi bizi takip ediyor. Bu çok müthiş bir değer bize göre. Kemer’in tanıtımına çok katkısı oluğunu, Antalya’nın tanıtımına katkısı olduğunu düşünüyoruz. Red Bull Sea to Sky, Türkiye’nin tek uluslararası motosiklet yarışı. Kapsamlı bir yarış dolayısıyla Türkiye’nin de bir markasıdır.”

‘ANTRENMANLARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Yarışçılardan Mehmet Özdemir de “Her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da hem gezi amaçlı hem önümüzdeki yarışlar hem de Red Bull Sea to Sky için antrenman amaçlı burada bulunuyoruz. Her pazar günü buradayız. Sabahtan akşama kadar süren bir antrenman programımız var. Önce ısınarak başlıyoruz. Sonrasında giderek sertleşen parkurlarda antrenmanlarımız devam ediyor. Bunun dışında hem antrenman hem de Red Bull Sea to Sky için yeni çizgiler, yeni güzergahlar çıkartıyoruz. Bu bütün bir sene boyunca sürebiliyor” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle