Hoşgeldiniz  

Zihinsel engelli çocuk, kardeşinin ölümüne sebep olmaktan tutuklandı

Semih Köken | 17 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Zihinsel engelli çocuk, kardeşinin ölümüne sebep olmaktan tutuklandı

ANTALYA’da pantolon kemerini paylaşma konusunda çıkan kavgada kardeşi 12 yaşındaki Mevlüt K.’nin tüfekle ölümüne neden olmakla suçlanan yüzde 50 zihinsel engelli 15 yaşındaki A.R.K. tutuklandı.
ANTALYA'DA PANTOLON KEMERINI PAYLASMA NEDENIYLE CIKAN KAVGADA KARDESI 12 YASINDAKI MEVLUT K.'NIN TUFEKLE OLUMUNE NEDEN OLMAKLA SUCLANAN YUZDE 50 ZIHINSEL ENGELLI 15 YASINDAKI A.R.K. (FOTODAKI) TUTUKLANDI.(FOTO:MUSTAFA KOZAK/ANTALYA-DHA)
Olay, 16 Mayıs günü Aksu İlçesi Yeşilkaraman’da meydana geldi. İddiaya göre, evde oynamaları için bırakılan zihinsel engelli A.R.K., kardeşi Mevlük K.’den pantolonunun kemerini istedi. Mevlüt K. kemeri vermek istemeyince 2 kardeş arasında tartışma çıktı. A.R.K. kardeşine vurunca aralarındaki tartışma kavgaya dönüştü. Ardından Mevlüt K. evdeki bir dolapta babasına ait tüfeği alıp ağabeyine doğrulttu. Çıkan arbedede tüfek ateş aldı. Mevlüt K. beline isabet eden saçmalarla öldü.

Jandarma tarafından gözaltına alınan A.R.K., sevk edildiği mahkemede, baronun tayin ettiği avukatı Gülşah Akbıyık’ın yanında ifade verdi. Yüzde 50 zihinsel engelli olduğuna dair raporu bulunan ve konuşmaları güçlükle anlaşılabilen A.R.K., olayın nasıl olduğunu şöyle anlattı:

“Babam işe gitmişti. Annemle ağabeyim ağıldaki oğlakları emzirmek için dışarı çıkmıştı. Ben kardeşim Mevlüt ile evde kalmıştım. Pantolonumun kemerini kardeşim takmıştı. Bana geri vermesini söyledim, kabul etmedi. Aramızda kavga çıktı. Karşılıklı birbirimize vurduk. Sonra da gidip odadaki tüfeği alıp bana doğrulttu. Tüfeği elinden almaya çalışırken ateş aldı. Tüfeği ben ateşlemedim. Ben sadece tüfeği namlusundan tuttum. Sonra da kardeşim yere düştü. Patlama sesinden çok korktum.”

Mahkeme, A.R.K.’nin ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan tutuklanmasına karar verdi. A.R.K.’nin avukatı Gülşah Akbıyık, ceza ehliyeti olmayan müvekkilinin tutuklanmasına itiraz edeceklerini belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle