Hoşgeldiniz  

ZİÇEV, Expo 2016 Antalya’da eğlendi

Semih Köken | 20 Temmuz 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

ZİÇEV, Expo 2016 Antalya’da eğlendi

ZİHİNSEL Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Antalya Şubesi’nde eğitim gören 35 zihinsel engelli birey, öğretmenleriyle Expo 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.
ZIHINSEL ENGELLI COCUKLARI YETISTIRME VE KORUMA VAKFI (ZICEV) ANTALYA SUBESI'NDE EGITIM GOREN 35 ZIHINSEL ENGELLI BIREY, OGRETMENLERIYLE EXPO 2016 ANTALYA SERGI ALANINI ZIYARET ETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen ziyarette Turkcell Expo Kulesi önünde bulunan giriş kapılarında karşılanan ZİÇEV grubu, daha sonra buggyler ile alanı gezdi. Çevreyi büyük hayranlıkla izleyen grup, daha sonra bitki heykellerin bulunduğu alanda ‘Ağaç diken adam’ figürü önünde toplu fotoğraf çektirdi.

ZİÇEV’den gelen grubun bir sonraki durağı ise Torku Çocuk Adası oldu. Grubu burada bando eşliğinde Expo 2016 Antalya’nın maskotları Ece-Efe ile animasyon ekibi karşıladı. Bandonun çaldığı şarkılar eşliğinde eğlenen ve dans eden zihinsel engelliler, maskotlarla fotoğraf çektirdi. ZİÇEV’in Lokomotif Band Ritm Grubu’nda görev alan özel çocuklar daha sonra bandonun trampetlerini alarak hünerlerini sergiledi.

Zihinsel engelli bireyler Torku Çocuk Adası içerisinde yer alan konsept grup çalışmalarına da katıldı. Boyama yapan, maden arama istasyonunda taş arayan ve eğlenceli bilim dünyası çalışmasına katılan zihinsel engelli bireyler çok eğlendiklerini ve keyifli bir gün geçirdiklerini dile getirdi.

Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Antalya Şubesi Müdürü Şelale Öncül kendilerine Expo 2016’yı gezme imkanı verdiği için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Expo 2016 Antalya Ajansı’na teşekkür etti. Expo 2016’nın çok güzel ve emek harcanmış bir yer olduğunu söyleyen Öncül, “Şu an çocuklarımız çok mutlular. Burası çok güzel bir yer. Gönüllülerimiz harika” dedi.

Bu tür etkinliklerin zihinsel engelli bireyleri toplumla kaynaştırmak açısından da son derece önemli olduğuna dikkat çeken Öncül, “Dört duvar eğitimin dışına çıkmak istiyoruz biz onlarla birlikte. Onları topluma kazandırmak istiyoruz. O yüzden bizim için buraya gelmek çok önemliydi” diye konuştu.

ZİÇEV’den gelen grup Torku Çocuk Adası’nın ardından THY Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezini gezdi. Türkiye’nin ilk Expo’su olma özelliği taşıyan, ‘çiçek ve çocuk’ temasıyla 23 Nisan’da kapılarını açan Expo 2016 Antalya, 30 Ekim’e kadar ziyarete açık kalacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle