Hoşgeldiniz  

Yıllar sonra nüfus cüzdanına kavuştu

Semih Köken | 28 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Yıllar sonra nüfus cüzdanına kavuştu

Kemer’de yıllardır nüfus cüzdanı olmadan yaşayan 2 çocuk babası 61 yaşındaki Süleyman Çelikkaya, Kaymakamlığa başvurmasının ardından yeni kimliğine kavuştu.

Levent YENİGÜN

Memleketi Sivas’ın Şarkışla İlçesi’nden ayrılarak yaklaşık 25 yıl önce Kemer’e yerleşen Süleyman Çelikkaya, burada marinada çeşitli işlerde çalışmaya başladı. Tarihini hatırlamadığı bir dönemde nüfus cüzdanını kaybeden Çelikkaya, yıllardır kimliksiz yaşadı. Bazı kamu kurumlarında nüfus cüzdanı olmadığı için sıkıntı yaşayan Çelikkaya, o yıllarda memleketine gidemediği için nüfus cüzdanı çıkaramadı. Çelikkaya, yıllar sonra nüfus cüzdanı çıkarabilmek için Kemer Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurulu’na başvurdu. Kurulun birkaç ay süren yazışmaları sonucu Çelikkaya’nın nüfus cüzdanı çıkarıldı. Çelikkaya’nın kimliği, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan ve kurul üyelerinin de yer aldığı toplantıda kendisine teslim edildi.

‘BAZEN HAFIZA KAYBI OLUYOR’

Kimliğine kavuşmaktan mutlu olduğunu söyleyen Süleyman Çelikkaya, kimliğini ne zaman kaybettiğini hatırlamadığını belirtti. Kimliksiz olması nedeniyle bazı kurumlarda sıkıntı yaşadığını anlatan Çelikkaya, “En son ameliyat olmuştum. Kemer Nüfus Müdürlüğü’nden kimlik belgesi aldım. Ama çok zor oldu. Kimliğimi ne zaman kaybettiğimi bilmiyorum. Bazen bende hafıza kaybı oluyor. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

‘YILLARDIR KİMLİĞİ YOKTU’

Kemer İnsan Hakları Kurulu Başkanı Kaymakam Feslihan da Süleyman Çelikkaya’nın birkaç ay önce kurula başvurduğunu kaydederek, “Türkiye’de kimlik numaraları 2000 yılında verilmeye başlandı. Sistemde, Süleyman Çelikkaya’nın kaydı hiç gözükmüyordu. 1991’de nüfus işlemi yapılmış ve o yıldan beri kimliği olduğunu biliyoruz. Fakat 1991- 2000 yılları arasında kimliğini kaybetmiş. O günden beri kimliği yoktu” diye konuştu.

Çelikkaya’nın yakınlarına ulaştıklarını ve konuyu araştırdıklarını vurgulayan Kaymakam Feslihan, yapılan yazışmalar sonrası kimlik tespitinin yapılarak nüfus cüzdanının hazırlandığını belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle