Hoşgeldiniz  

Yılda 1 milyon kalem üretiyor

Semih Köken | 19 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Yılda 1 milyon kalem üretiyor

ANTALYA’da yeni ürün kalem çeşitlerini tanıtan Pensan firmasının Ege ve Akdeniz Bölge Müdürü Ali Eyiengin, yılda 1 milyon kalem üretildiğini ve 56 ülkeye ihracat yapıldığını söyledi.

Pensan kalem ve kağıt firmasının üç fabrikasında üretilen ve 56 ülkeye ihraç edilen kalem çeşitleri, Falez Hotel’de düzenlenen fuarda tanıtıldı. Pensan Kalem Ege&Akdeniz Bölge Müdürü Ali Eyiengin, 1967 yılında İstanbul Tahtakale’de Çiftçioğlu adıyla kurulan firmanın, bugün Pensan Kalem A.Ş., Fatih Kalem A.Ş. ve Hedef Kırtasiye olmak üzere üç fabrikada 600 çalışanı olduğunu söyledi.

Bu fabrikalarda yılda üretilen 1 milyon kalemin 56 ülkeye ihraç edildiğini ve sektörde lider firma konumuna geldiklerini belirten Ali Eyiengin, kurşun kalem ve kuru boya ürünlerinin Denizli, tükenmez ve jel kalemlerle, suluboya, oyun hamuru ve pastel boya gibi ürünlerin de İstanbul’daki iki fabrikada üretildiğini kaydetti.

Üretimlerinde çocukların sağlığı düşünülerek, ‘önce sağlık’ ilkesiyle hareket edildiğini kaydeden Eyiengin, Türkiye’nin bütün illerine, hatta bütün köylerine satış ekipleri ve bayileri kanalıyla ulaştıklarını dile getirdi. Her yıl bu tür fuarlardaki tanıtım ve satış aktiviteleriyle ürünlerini tüketiciye birebir anlattıklarını da aktaran Eyiengin, yeni ürün çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle