Hoşgeldiniz  

Yılbaşı gecesi Antalya’da sıkı denetim

SEMİH KÖKEN | 31 Aralık 2014 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, 31 Aralık gecesi merkez ve ilçelerde özellikle eğlence mekanlarını kapsayan iş yeri denetimleri yapacak.

SGK İl Müdürü Selim Erol, yaptığı yazılı açıklamada, il müdürlükleri olarak kayıtdışı istihdamın önlenmesi çalışmaları çerçevesinde işverenler tarafından çalıştırılan kişilerin sigortalı bildirimlerinin yapılıp yapılmadığını denetlediklerini hatırlattı.

Konuyla ilgili yarın akşam (yılbaşı gecesi) Antalya merkez ve ilçelerinde, özellikle eğlence mekanlarında sosyal güvenlik denetmenleri tarafından iş yeri denetimlerinin yapılacağını belirten Erol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İşverenlerimizin çalıştırdıkları kişileri sigortalı göstermeleri ve primlerini kazançları üzerinden eksiksiz bildirmeleri kanuni bir zorunluluktur. Denetimler neticesinde sigortalı bildirimi olmadığı tespit edilen veya çalıştırdığı sigortalıların prime esas kazançlarını ve sigortalı gün sayılarını eksik bildiren işverenler hakkında ilgili mevzuat gereği yasal işlem yapılacaktır.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle