Hoşgeldiniz  

Yerleşik Ruslar dostluk mesajı verecek

Semih Köken | 09 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

(DHA) – ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Noel Pazarı’nda, yerleşik Ruslar’ın kuracağı stantlarda Rusça ve Türkçe mesajlarla iki ülke arasındaki barış ve dostluğa vurgu yapılacak.

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESI'NDE BU YIL 6'NCISI DUZENLENECEK NOEL PAZARI'NDA, YERLESIK RUSLARIN KURACAGI STANTLARDA RUSCA VE TURKCE MESAJLARLA IKI ULKE ARASINDAKI BARIS VE DOSTLUGA VURGU YAPILACAK.(FOTO:ENGIN ANAK/ANTALYA-DHA)- ARSIV

Toplam 79 ülkeden yaklaşık 38 bin yabancının mülk edindiği, 90 ülkeden 45 bin yabancının yerleşik yaşadığı Alanya’da her yıl kurulan Noel Pazarı’nda, yerleşik yabancılar kendi kültürlerine ait eşya ve yemekleri sergileyerek Noel’i kutluyor. Yabancı derneklerin temsilcilerinden oluşan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi’nin bu yıl 6’ncısını düzenleyeceği Noel Pazarı, 13 Aralık’ta Alanya Belediyesi’nin arkasındaki alanda kurulacak. İlçedeki tüm Rus dernekleri ve yerleşik Ruslar da Noel Pazarı’na katılacak. Ruslar, uçak krizinin ardından Rusya ve Türkiye arasında gerilen ilişkilere karşı dostluk mesajı verecek. Stantlara Rusça ve Türkçe barış mesajlarının bulunduğu dövizler asılacak ve iki ülke arasındaki dostluğu vurgulayacak temalara yer verilecek.

‘DÜNYAYA ÖRNEK İLÇE’

Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Alanya’nın ülkeler arası dostlukta dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi. Rusya ile yaşanan krizin ilçede hissedilmediğini belirten Karaoğlu, “Alanya 79 ülkeden gelen insanların huzur, barış ve karşılıklı sevgi içersinde yaşadığı bir kenttir. Noel’ini beraber kutladığımız, Ramazan ayında iftarı beraber açtığımız, Ruslarla Avrupalılarla ve dünyanın her türlü milletiyle dostane yaşadığımız bir ortam söz konusu. Bu dünyaya bir huzur mesajıdır. Bu dünyaya örnek bir modeldir. Zaten Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisimizde Türkiye’de de ilk ve tektir. Noel Pazarı’nda da bunu pekiştireceğiz” diye konuştu.

‘RUSLAR HUZURLA YAŞIYOR’

Uçak krizinin Alanya’yı etkilemeyeceğini vurgulayan Abdullah Karaoğlu, “Alanya’daki Ruslar komşuluk çerçevesinde huzurla yaşıyor ve buradan ‘Biz burada mutluyuz, güvendeyiz’ mesajı gönderiyor. Ayrıca Alanya’da yabancılar mezarlığımız da var. İnsanlar yaşarken de öldükten sonra da burada kalmaya devam etmeyi seçiyor” dedi.

‘KRİZDEN ETKİLENMEDİK’

Alanya Aya Yorgi Kilise Derneği Temsilcisi ve yabancılar meclisi üyesi Rus Dina Adzhieva, uçak krizinin ilçedeki yaşantılarını etkilemediğini kaydetti. Adzhieva, “Biz burada Ortodokslar olarak başta dinimiz olmak üzere tüm haklarımıza sahibiz. Alanya’daki yetkililer buradaki yerleşik yabancıların rahatı konusunda çok hassas. Alanya’daki Ruslar olarak yaşanan krizden etkilenmedik. Burada hiçbir kötü muamele yaşamadık. Aksine çok iyi bir dostluk söz konusu. Bu dostluğumuzu da Noel Pazarı’nda daha da güçlendirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

DOSTLUK MESAJI VERİLECEK

İlçede yaşayan Ruslarla Türklerin politika üstü bir dostluğu olduğunu anlatan Alanya Yabancılar Meclisi üyesi ve Alanya Rus Dili Konuşanlar Kültür Derneği Başkanı Anjelika Anzhela da şöyle dedi:

“Alanya’da bu yıl Yabancılar Meclisi olarak 6’ncı Noel Pazarımızı gerçekleştireceğiz. Yaşanan krizin buradaki Ruslara pek bir etkisi olmadı. Eskiden nasıl yaşıyorsak halen öyle yaşantımıza devam ediyoruz. Ruslar olarak Noel Pazarı’na da katılacağız. Herkes evlerinden Rus kültürüne ait yemekler ve el yapımı eşyalarla bu pazara katılacak. Bu pazarda ne kadar dostça yaşadığımızı ve burada ‘Siz Türksünüz, biz Rusuz’ denilmediğini göstererek örnek olacağız. Dostluğu vurgulayan temalarla da bu mesajı vermeye hazırlanıyoruz. Rus olduğumuz için kimse bizi rahatsız etmiyor, aksine çok iyi karşılanıyoruz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle