Hoşgeldiniz  

Yeni Türkiye Kemer’de tartışıldı

Semih Köken | 18 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Yeni Türkiye Kemer’de tartışıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye konferansları Kemer’de devam etti.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI YENI ANAYASA VE YENI TURKIYE KONFERANSLARI KEMER'DE DEVAM ETTI. (FOTO:KEMER-DHA)

Kemer TUREM Salonu’nda Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye’ konulu konferansa Dr. Murat Yılmaz, Tarkan Zengin ve anayasa hukukçusu Doç. Dr. Adnan Küçük katıldı. Dr. Murat Yılmaz, “Terör örgütlerinin birlik içerisinde Türkiye’deki müşterek birliği bozmak ve devletin kapasitesini çökerterek devleti iş yapamaz hale getirmeye yönelik çalışma yapmaları, sağlam bir anayasanın gerekli olduğunun en net göstergesi” dedi.

İHTİYAÇ OLAN ANAYASAYI ENGELLİYORLAR

Tarkan Zengin ise 82 Anayasası’nın beş generalin yaptığı bir anayasa olduğunu belirterek, “Bu anayasanın Türkiye’nin geldiği noktaya uygun olmadığını, vicdanı ve aklı olan her insan söylüyor. Herkes bu anayasa ‘öldü Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamıyor’ diyor. Ama yeni anayasa tartışması her başladığında bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyetine indirgeyip, onun üzerinden tartışma yürütüp, Türkiye’nin ihtiyacı olan anayasayı yaptırmıyorlar” ifadelerini kullandı.

HALK KARŞI ÇIKANLARI SEÇMEYECEK

Korkular üzerine hukuk inşa edilemeyeceğini vurgulayan Doç. Dr. Adnan Küçük ise yeni, demokratik ve güçlü bir anayasa için Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu söyledi. Doç. Dr. Küçük, “Başkanlık sistemine karşı çıkanlar, halkın çoğunluğunun istediği kişi başkan olacağı için kendilerinin başkan olamayacaklarının farkında. Parlamenter sistemde nasıl olsa bir koalisyon hükümeti olur, ben de nemalanırım hesabındalar. Başkanlık sistemi bu çok başlılığı kaldıracağı için ülkenin bu gibi kaoslara girmesinin önüne geçecek” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle