Hoşgeldiniz  

Yeni Öğretmenler Yemin Etti

SEMİH KÖKEN | 25 Kasım 2014 | Gündem A- A+

Antalya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Saime Salih Konca Anadolu Lisesi’nin hazırladığı program çerçevesinde AKM’de yapılan törenle kutlandı. Törene Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Vali Yardımcısı Turan Eren, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekinci öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törene katılan tüm öğretmenler karanfillerle karşılandı.

HİÇBİR BİNA ÖĞRETMENİN YERİNİ TUTAMAZ

Bilginin bugün her zamankinden daha fazla değer kazandığını belirten Vali Muammer Türker, “Bugün daha fazla bilgiye sahip toplumlar dünya yönetiminde de o kadar büyük rol sahibidir. Bilginin insana değer katan, insanı insan yapan, irfan katan manevi yönü de vardır” dedi. Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ ve Kuran-ı Kerim’in ilk sözcüğünün ‘Oku’ olduğu işaret eden Vali Türker, toplumumuzda anne-babalardan sonra en çok değer verilen kişilerin öğretmenler olduğunu söyledi. Türker, hiçbir binanın öğretmenin yerini tutamayacağı, öğretmenin varlığı ve rol model olma özelliğinin diğer tüm imkanlardan daha önemli olduğunu kaydetti.

ÖĞRETMENLERİN YÜRÜTTÜĞÜ KUTSAL SAVAŞ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliği payesini kabul buyurdukları, 24 Kasım 1928 tarihinin anısına bugünün kutlandığını belirten Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, “Başöğretmenimiz Atatürk; Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ardından, Türk Milleti ile birlikte sağlam temeller üzerine kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ilelebet payidar kalması için ikinci bir Kurtuluş Savaşı başlatmıştır. Bu savaş, eğitim alanında eğitim ordusunun üstlendiği, geleceğin Türkiye’sinin mimarları göz bebeğimiz öğretmenlerimizin yürütmekte olduğu kutsal bir savaştır. Geleceğimizi sizlerle inşa ediyoruz. Eğitim seferberliğinin öncüleri olan siz değerli öğretmenlerimiz sayesindedir ki, Genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti muasır medeniyetler seviyesine yükselme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu.

HEDİYELERİNİ TAŞIMAKTA ZORLANDI

Törende 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilk, orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Protokol üyelerinin öğrencilere plaket ve kitap hediye ettiği ödül töreninde resim yarışmasında ilkokullar düzeyinde 1’inci olan Yunus Emre İlkokulu 1’inci sınıf öğrencisi Dursun Ege Yılmaz, Vali Muammer Türker tarafından kendisine hediye edilen plaket ve kitap setinden oluşan çantayı taşımakta zorlandı. EMEKLİLERE MADALYA

Törende 2013 yılında emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet madalyası takdim edildi. Adaylık süreçlerini tamamlayan isimlerde öğretmenlik mesleği için yemin etti. Tören, Demre Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan tiyatro grubunun Turgut Özakman’ın yazdığı ‘Töre’ adlı oyun sergilendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle