Hoşgeldiniz  

Yeni Anayasa Alanya’da masaya yatırıldı

Semih Köken | 26 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Siyaset A- A+

Yeni Anayasa Alanya’da masaya yatırıldı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye’ konulu ‘Yeni Türkiye Buluşmaları Konferansları’ dizisi, Alanya’da gerçekleştirildi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’ndaki ‘Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye’ konulu konferans, Prof. Dr. Muharrem Kılıç moderatörlüğünde yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak Dr. Murat Yılmaz, Tarkan Zengin ve gazeteci Halime Kökçe katıldı. Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ’ın da dinleyiciler arasında yer aldığı konferansa, çok sayıda kişi ilgi gösterdi.

SİSTEM VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Gazeteci Halime Kökçe, konuşmasında, yeni bir anayasa ve sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde yaşananlar, bugün bu konuları tartışmamızın en önemli süreçlerinden biridir. Yaşanan gelişmeler ve Türkiye’nin mevcut durumu sistem değişikliği ve yeni bir anayasa yapmayı zorunlu kılmıştır. Şu anda ülke olarak bir köprünün üzerindeyiz. Ya her yönüyle halkını kucaklayan bir yeniliği tercih edip öbür tarafa geçeceğiz. Ya da geriye dönerek eski sisteme devam edeceğiz. Kısa, öz, halkı kucaklayan demokratik, sivil bir anayasa yapmamız şart” diye konuştu.

ANAYASA İSTENİYOR ANCAK UYGULAMADA GERİ KALINIYOR

Tüm siyasilerin ve STK’ların sivil bir anayasa yapılması yönünde görüşlerini belirttiğini ancak iş uygulamaya gelince ne hikmetse gerekli adımların atılmadığını kaydeden Tarkan Zengin ise, “Herkes değişiklikten yana ancak kimi korkularından kimi de farklı ideolojik sebeplerden işin uygulama kısmında geri kalıyor. Milletimiz 5 generalin yaptırdığı bir anayasaya mahkum edilmemelidir” dedi.

HALKIN İRADESİYLE BÜROKRATİK VESAYET SAVAŞIYOR.

Dr. Murat Yılmaz ise şunları söyledi:

“Yıllardır ülkeyi yönetme ve halkın üzerinde baskı unsuru olarak her istediğini yapmaya alışmış bürokratik vesayet artık halkın her şeyi görmesiyle bu gücünü yitirmeye başladı. Gücü kaybetmek istemeyen bu anlayış, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, hep kriz çıkararak ortalığı karıştırdı. Her türlü tartışma olabilir, farklı fikirler ileri sürülebilir ancak ülkenin temel yapısına yönelik girişimler asla kabul edilemez. 17-25 Aralık süreci bu ülkenin temel yapısını yıkmaya yönelik yapılan girişimlerdir.”4ddb95bde03087396c9f321db6f92d5d 7ada39cb2bd9ffd287463ee0e8963c6b 350503cede59d86af308dc92c209a862

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle