Hoşgeldiniz  

Yazı işleri müdürlerinden rotasyon eylemi

Semih Köken | 30 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Yazı işleri müdürlerinden rotasyon eylemi

ADLİYELERDE çalışan yazı işleri müdür ve müdür yardımcılarını rotasyona tabi tutan yönetmeliğe tepkiler devam ediyor.

Yazı işleri müdürlerinden rotasyon eylemiAdliyelerde çalışan yazı işleri müdür ve müdür yardımcılarını rotasyona tabi tutan yönetmeliğe tepkiler devam ediyor.

melih

Antalya Yazı İşleri Müdürlerinden Rotasyon EylemiYazı işleri müdürlerinden rotasyon eylemi

Adliyelerde çalışan yazı işleri müdür ve müdür yardımcılarını rotasyona tabi tutan yönetmeliğe tepkiler devam ediyor.

Resmi Gazete’de 14 Mayıs tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Adalet Bakanlığı‘nın Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle ilgiliAntalya Adliyesi’nde yine eylem vardı. Geçen hafta KESK‘e bağlı Büro-Sen üyesi adliye çalışanlarının protesto ettiği yönetmelik değişikliğine bu kez de Adalet Büro-Sen çalışanları tepki gösterdi.

Öğle saatlerinde adliye personel giriş kapısı önünde toplanan 50 kadar adliye çalışanı, yazı işleri, idari işler, bilgi işlem ve adli sicil şube müdürlerinin belirli hizmet sürelerine bağlı olarak zorunlu atamaya tabi personel konumuna alınmasını öngören yönetmeliği protesto etti.

Adadet Büro-Sen Antalya Şube Başkanı Melih Turan, adliyede yetkili sendika olarak taraflarına iletilen sorunların çözümü konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.Adalet Bakanlığı çalışanlarının sorunlarının her geçen gün arttığını iddia aden Turan, ‘Elimizden alınan fazla mesai, yol parası, nöbet parası, havuz parası gibi sorunlarımıza ilave olarak bizleri manevi yönden etkileyen bir sorun daha eklenmiştir. Bunun adı rotasyondur” dedi.

Adalet Büro-Sen Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Tülün Adıgözel de 14 Mayıs‘ta yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle getirilen zorunlu atamaların kazanılmış hak kaybına neden olacağını iddia etti. Aynı zamanda bu yönetmeliğin kanunlara, anayasaya da aykırı olduğunu iddia eden Adıgözel, bu yanlışlıktan dönülmesini istediklerini söyledi. Katılım Büro-Sen İstanbul 1 nolu Şube Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Temsilcisi Özlem Oğuz da rotasyonla ilgili yönetmeliğin iptalini istediklerini söyledi.

6e6368b84b5617c392df98bbeec99010

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle