Hoşgeldiniz  

Yaylada kar temizliği

Semih Köken | 03 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Yaylada kar temizliği

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, sahil bölgelerinde plaj düzenlemeleri ve temizliği yaparken, Akseki’nin Göktepe Yaylası’nın kar nedeniyle kapalı olan yolunu iş makineleri ile açıyor.
ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI, SAHIL BOLGELERINDE PLAJ DUZENLEMELERI VE TEMIZLIGI YAPARKEN, AKSEKI'NIN GOKTEPE YAYLASI'NIN KAR NEDENIYLE KAPALI OLAN YOLUNU IS MAKINELERI ILE ACIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Antalya Büyükşehir Belediyesi bir yandan dünyaca ünlü sahil ve plajları yeni sezona hazırlarken diğer yandan da Torosların zirvesinde kar temizliği yapıyor. Sahil kesimlerinde hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, plaj ve sosyal alanlarda temizlik ve düzenleme çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 bin metre yüksekliğindeki Göktepe Yaylası’nın karla kaplı yolunu iş makineleri ile açıyor. Bahar aylarında hayvancılıkla uğraşanların, yaz aylarında da yaylaya çıkan vatandaşların yoğun olarak kullandığı yol, kardan temizleniyor.

Ekipler, yer yer kalınlığı 2 metreyi bulan karla yoğun bir mücadele veriyor. 25 kilometrelik yayla yolunun 15 kilometresi greyderle ulaşıma açılırken, zirveye yaklaştıkça karın yoğunlaşması ve mücadelenin zorlaşmasıyla iş makinelerine zincir takıldı. Akgedik mevkine kadar ulaşan ekipler çalışmalarını sürdürüyor.DHA

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle