Hoşgeldiniz  

Yaralı tayın durumu ağır

Semih Köken | 15 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Yaralı tayın durumu ağır

KONYAALTI İlçesi Doyran Mahallesi’ndeki mera alanında kimliği henüz bilinmeyen kişi ya da kişilerce silahla vurulması nedeniyle sağ arka bacağından yaralanan iki aylık tayın tedavisi sürüyor.

 

Doyran Mahallesi sınırları içinde mera alanında henüz kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce, mera alanında otlayan 9 at tüfekle vurarak öldürdü. Olayda henüz iki aylık tay da sağ arka bacağından yaralandı. Çobanlık yapan Hasan Ali Demirkıran’ın ihbarı üzerine, Konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri olay yerine intikal etti. Yaralı taya ilk müdahaleyi veteriner hekimler yaptı.

Yaylada çobanlık yapan Hasan Ali Demirkıran ölü atları görünce büyük şok geçirdiklerini söyledi. Atların yıllardır meralarda gezdiğini ve yaylanın en önemli güzelliklerinden olduğunu belirten Demirkıran, “Yeni doğmuş bir ata bile ateş etmişler. Bacağından yaralı tay yayılamıyor. Tayın veteriner hekimlerince bakılması gerektiğini düşündük. Aklımıza ilk gelen Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Kısa süre sonra veteriner hekimler olay yerine gelmiş ve ilk müdahaleyi yapmışlar” diye konuştu.

Ölen atların sahibi İbrahim Güven ise “Atalarımız bu toprakları atlarla kazandı. Caniler öncelikle bunun bilincine varmalı. Mera alanında otlayan hayvanların hiçbir günahı, suçu yoktu. Bu suçu işleyen herkimse yargı önünde cezasını çekmeli” dedi.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mutlu Karacaoğlu ise yaralı tayın durumunun ağır olduğunu belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle