Hoşgeldiniz  

Yapay dinozor kemiklerini bularak, arkeolojiyi öğreniyorlar

Semih Köken | 06 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Yapay dinozor kemiklerini bularak, arkeolojiyi öğreniyorlar

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’ndeki dinozor maketlerinin sergilendiği Dinopark’ta özel oluşturulan ve içinde yapay dinozor kemiklerinin bulunduğu alanda kazı yapan çocuklar, bu kemikleri bularak arkeolojiyi öğreniyor.

Kemer’e bağlı Göynük Mahallesi’ndeki Dinopark’ta çocuklara arkeolojiyi anlatmak amacıyla özel çalışma yapılıyor. Yaklaşık 30 metrekarelik bir alanın farklı noktalarında kumun içine gömülen T-Rex türü dinozora ait yapay iskeletleri fırça yardımıyla kazarak bulan çocuklara, arkeolojinin önemi ve buldukları kemiğin dinozorun hangi bölümüne ait olduğu anlatılıyor. Eğitmenler eşliğinde kazı çalışması yapan çocuklar bu özel alanda eğlenirken, aileler ise park içerisinde gezme imkanı buluyor.

‘ÇOK MUTLULAR VE İLK DEFA KAZI YAPIYORLAR’

Aktivitelerden sorumlu Hüseyin Eş, “Çocuklar ilk olarak burada arkeoloji öğreniyor. İlk kez gelen çocukların çok hoşlarına gidiyor. Burada dinozor kemiklerini kazıyoruz. Çocuklar burada yaklaşık 40- 50 dakikalarını geçiriyor. Çocuklar ilk olarak arkeolojinin nasıl olduğunu burada gördükleri için çok mutlular” dedi.

‘EĞLENCELİ BİR ŞEY YAPIYORUZ’

Kazı yapan çocuklardan 7 yaşındaki Yiğit Yeşiltaş, büyüyünce arkeolog olmak istediğini belirtirken, 13 yaşındaki Cengizhan Seçkin de “Şu anda dinozorların kemiklerini ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Bence eğlenceli bir şey. Çalışmalarımızda hangi dinozora ait hangi kısmı kazdığımızı öğrendik. Ben şu anda dinozorun kalça kemiğini kazı çalışmasını yapıyorum” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle