Hoşgeldiniz  

Yağmur suyuna neşter vuruldu

Semih Köken | 08 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Asat yağmur suyu (3)

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yağmur suyu konusunda aciliyeti olan yerlere neşteri vurmaya başladıklarını söyledi. Türel, ilçelerde Manavgat, merkezde Varsak’ta başlayan çalışmaların, Perge Bulvarı, Tonguç, Metin Kasapoğlu, Portakal Çiçeği caddelerinde devam edeceğini kaydetti.

 

2004-2009 senelerini kapsayan ilk döneminde, göreve geldiğinde Antalya’da düzenli yağmur suyu drenaj hattının 6 kilometre olduğunu belirten Türel, 5 yılda buna yaklaşık 80 kilometre eklediklerini hatırlattı. O dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin sadece ana arterler itibariyle yağmur suyu kanallarından sorumlu olduğunun altını çizen Başkan Türel, “Öncelikli yapmamız gereken ana cadde ve bulvarlarda yağmur suyu drenaj kanalları açmaktı.  O dönemde özellikle ilçe belediye başkanlarımıza, “Cadde bulvarları biz yapıyoruz ama ilçe belediyelere ait cadde ve sokaklarda da yağmur suyu kanalları yapılmazsa sorunu çözememiş oluruz. Ana arterler yeterli kapasiteye sahip, kılcal kanalları yaparak biran önce bağlayınız” demiştik. Belki maddi imkansızlık belki yatırım imkanı olmadığı için 2009- 2014 döneminde ilçe belediyelerimizin yetki alanları içinde kalan yerlerde hemen hemen hiç yağmur suyu kanalı yapılmadı” diye konuştu.

 

MASTER PLAN

 

Yeni Büyükşehir Yasası’yla bu dönemde artık yağmur suyu drenaj kanalı yapımının tamamen Büyükşehir Belediyesi yetki ve sınırları içinde kaldığını kaydeden Başkan Menderes Türel, “Bu çerçevede özellikle ilçelerde hemen bir yağmur suyu master planı yaptırmak suretiyle önceliklerimizi beliremeye çalıştık. Manavgat’tan başlamak suretiyle yağmur suyu kanallarını yapıyoruz, bir kısmın yapıldı, bir kısmı yapılacak. Diğer ilçelerimizde devam edecek” dedi.

 

VARSAK’TA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

Kepez ilçesinde özellikle Varsak bölgesinin ciddi bir yağmur suyunu sorunu olduğunu anlatan Türel, bu kapsamda Süleyman Demirel Bulvarı’nda çalışmalara başlandığını ifade etti. Başkan Türel, Muratpaşa’da bölgesinde Tonguç, Metin  Kasapoğlu caddeleri ile Perge ve Portakal Çiçeği bulvarlarında aciliyet  arz eden yerlerde drenaj çalışmalarına 2016 yılında başlayacaklarını müjdeledi.

 

Genişleyen alanlardaki yağmur suyu drenaj kanalları için de ciddi bir planlama başlattıklarını belirten Başkan Menderes Türel, sıkıntı bulunan ve şikayete neden olan yerlerdeki sorunları süreç içinde çözeceklerini dile getirdi.

 

AZ PERSONELLE ÇOK İŞ

 

ASAT’ın geçen döneme oranla personel sayısında ciddi bir düşüş olduğuna dikkat çeken Türel, “Toplamda 2 bin 500 kişiyle hizmet üreten bir ASAT’ın, geçmişte mukayese kabul edildiğinde 10 misli artan yüzölçümü, metrekareye düşen çalışan sayısını hesap etmeye kalkarsanız misli misli daha az personelle hizmet ürettiğini ve çalıştığını görürsünüz” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle