Hoşgeldiniz  

Yabancı uyruklu ‘tırnakçı’ dolandırdı

Semih Köken | 03 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Yabancı uyruklu ‘tırnakçı’ dolandırdı

ANTALYA’da bir market sahibi, kendisinden 100 Dolar bozmasını isteyen yabancı uyruklu kişi tarafından ‘tırnakçılık’ yönetimiyle dolandırıldı. Dolandırılma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Konyaaltı İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki bir markette saat 22.00’de meydana geldi. Market sahibi 28 yaşındaki Gürol Coşkun, markete gelen 3 yabancı uyruklu müşteriye 5 TL’lik kuruyemiş sattı. İçlerinden siyah giyimli adı öğrenilemeyen erkek, Coşkun’a 100 dolar bozup bozamayacağını sordu. Doların alış- satış fiyatından 30 TL ucuza, 320 TL’ye bozabileceği yönünde anlaşan Coşkun, dolandırıcıdan aldığı 100 doları TL’ye çevirmek üzere cebinden toplu para çıkardı. Coşkun, toplu paraları sayıp 320 TL’yi vermek isterken yabancı uyruklu şahıs birden elindeki paraların tamamını alarak kendisi saymaya başladı. Bu sırada ‘tırnakçılık’ diye tabir edilen el çabukluğuyla 400 TL’yi avucunun içine sakladı. Kalan parayı ‘Bozdurmaktan vazgeçtim’ bahanesiyle geri veren şahıs avucundaki paraları ise cebine koydu.

Alışverişin ardından müşteri kılığındaki dolandırıcılık zanlıları hiçbir şey olmamış gibi marketten ayrıldı. Cebindeki paraları tekrar sayan Coşkun 400 TL eksiği görüp güvenlik kameralarını inceleyince durumu anladı. Olayın polise bildirilmesi üzerine gelen ekipler, kameralardan eşkallerini tespit ettikleri zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Uyanıklık yaparken dolandırıldığını belirten Coşkun, “Doları normal fiyatından bir miktar aşağı bozacaktım. Hem 100 Dolar’dan hem de kendi param olan 400 TL’den oldum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle