Hoşgeldiniz  

Yabancı gelinler, krizinin bitmesini istedi

Semih Köken | 16 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Turizm, Yaşam A- A+

Kemer’de yerleşik yaşayan yabancı asıllı gelinler, Türkiye ve Rusya arasındaki uçak krizinin bir an önce bitmesi ve ilişkilerin eski günlere dönmesini istedi.

Levent YENİGÜN

Kemer’de oturan yabancı asıllı gelinler ilçe merkezinde işletme sahibinin de Rus olduğu restoranda bir araya geldi. Aralarında Türk vatandaşlığını hak etmiş Rusya, Ukrayna, Belarus ve Moldova asıllı olanların da bulunduğu yabancı gelinler, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan krizi konuştu. Krizin bitmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin eski günlere dönmesi temennisinde bulunan yabancı gelinler, üzerinde Rus ve Türk bayraklarının bulunduğu ve her iki dilde yazılmış ‘Bizim ortak çocuklarımız, ortak kültürümüz, ortak geleceğimiz var’ yazılı pankart önünde çocuklarıyla barış mesajı verdi.

‘HERKESİ KEMER’E TATİL İÇİN BEKLİYORUZ’

Burada kadınlar adına Natalia Keleş Rusça açıklama yaparken, Vera Gemici ise Türkçe çevirisini yaptı. Keleş açıklamada şunları söyledi:

“Burada toplanmamızdaki amaç birbirimize destek vermek. Hep beraber Kemer’de yaşıyoruz. Anneyiz, kadınız. Burada bir çok ülke vatandaşı ile evli aileler yaşıyor. Bizim çocuklarımız burada okula gidiyor ve bazen iki ya da üç dil konuştuğumuz oluyor. Bugün aramızda Rusya’dan, Ukrayna’dan, Beyaz Rusya’dan, Moldova’dan, Gürcistan’dan ve diğer ülkelerden gelip burada aile kuran arkadaşlarımız var. Kemer çok güzel bir yer. Buraya yıl boyunca turistler geliyor. Sıcak Akdeniz insanları ve sıcak hava herkesi burada birleştiriyor. Çok sakin ve bizim en çok sevdiğimiz yer Kemer. Bizler burada yaşıyoruz. Herkesi Kemer’e tatil için bekliyoruz. Bazı turistler için Kemer ikinci ev gibi.”

‘SIKINTILARIN ORTADAN KALKACAĞINA İNANIYORUM’

10 yıldır Kemer’de oturan 2 çocuk annesi Rus asıllı Natalia Akyol da 3 gün önce Rusya’ya gittiğini belirtirken, “Havalimanında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Sadece rutin kontroller oldu ve kısa sürede geçiş yaptım, hem Rusya hem de Türkiye kısmında. Biraz daha bekledikten sonra sıkıntıların ortadan kalkacağına inanıyorum” dedi.

‘TÜRKLER ÇOK DESTEK VERİYOR’

15 yıldır ilçede oturan restoran işletmesi Gürcistan uyruklu Manana Mamaiashvili ise arkadaşlarına destek için buluşmaya geldiğini anlatırken, şöyle dedi:

“15 yıldır Kemer’de yaşıyorum, eşim ve kızımla birlikte. Burada işletmemiz var ve burası çok rahat. Rusya’dan ve Ukrayna’dan çok arkadaşım var burada yaşayan. Onlar bu konuya çok üzülüyor. Çünkü bizim burada hem Türk arkadaşlarımız var hem de Ruslar, hep beraber yaşıyoruz. Birbirimize yardımcı da oluyoruz. Türkler çok destek veriyor ve yardımcı oluyor.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle