Hoşgeldiniz  

Vicdansız Hırsızların Eve Hapsettiği İki Engelli Gencin Yüzünü Kaymakamlık Güldürdü

Semih Köken | 14 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Vicdansız hırsızların eve hapsettiği iki engelli gencin yüzünü Kaymakamlık güldürdü Antalya’da kasalı elektrikli triportörlerinin çalınması nedeniyle eve mahkum olan bedensel engelli iki gencin yüzünü Kepez Kaymakamlığı güldürdü.

Vicdansız hırsızların eve hapsettiği iki engelli gencin yüzünü Kaymakamlık güldürdüAntalya’da kasalı elektrikli triportörlerinin çalınması nedeniyle eve mahkum olan bedensel engelli iki gencin yüzünü  Kepez Kaymakamlığı güldürdü.İki genç, elleri ve ayakları gibi olan triportörün yenisinin alınmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

ANTALYA –  Antalya‘da 3 tekerlekli kasalı elektrikli triportörlerinin çalınması nedeniyle eve mahkum olan bedensel engelli iki gencin yüzünü  Kepez Kaymakamlığı güldürdü. İki genç, elleri ve ayakları olan triportörün yenisinin alınmasıyla büyük mutluluk yaşadı.  Kepez ilçesinde, bedensel engelli iki çocuğuyla yaşayan 53 yaşındaki ev hanımı Ayten Arslan’ın hayatı, çocuklarının elleri ayağı olan 3 tekerlekli kasalı elektrikli triportörün 4 ay önce çalınmasıyla değişti.Kirada, 23 yaşındaki engelli kızı ve 29 yaşındaki oğlu Ramazan’a bağlanan maaşla geçinebilen Arslan, ailesinin dışarı çıkıp ihtiyaçlarını giderebilmesini sağlayan triportörleri evlerinin kilitli bulunan evlerinin önünden çalındı. Ayten Arslan, tüm çabalarına rağmen tripotörlerinden bir iz bulamadı ve iki engelli çocuğuyla eve hapsoldu. Arslan, ailesinin durumundan haberdar olan  Kepez Kaymakamlığı, engelli gençlerin hayatını kolaylaştırabilmek için harekete geçti. Yapılan incelemenin ardından kaymakamlık, bedensel engeli Ramazan’a yaklaşık 5 bin TL değerinde sıfır tripotör hediye etti. 4 aydır eve mahkum olan Ramazan, bu sabah yeni tripotörünü karşısında görünce sevince boğuldu. Hemen aracını şarz eden Ramazan, odasının önüne çalınmasın diye tripotörünü zincirlerle kilitledi.”Çok mutlu olduk”Eşini kaybettikten sonra iki engelli çocuğuyla zor günler yaşadığını aktaran anne Ayten Arslan, ” 4 ay önce tripotörümüz çalındı mağdur olduk. Çok şükür şimdi alındı, mutlu olduk. İki çocuğum çok mutlu oldu. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşıyorum. Çocukların 4 aydır evde hapis gibiydi. Kızımın parka ve arkadaşlarına gitmek istiyor, oralara gideceğiz. Oğlumda kolaylıkla istediği yere gidebilir ve ihtiyaçlarını karşılayabilir” dedi.”Yüzleri güldü”İki engelli çocuğunu  Kepez Kaymakamlığının mutlu ettiğini belirten Arslan, ” Allah razı olsun.Elimizden tuttular, yardımcı oldular. Yüzümüzü güldürdüler” diye konuştu.”Engelli gencin kardeş duyarlılığı”Ayten Arslan’ın ilk eşinden olan oğlu  Ramazan Kutlu, sağ tarafının felç olduğunu bu nedenle yüzde 54’lük engellilik derecesi olduğunu dile getirdi.Sağ ayağını ve sağ elini kullanamayan Kutlu, 4 ay önce elleri ayakları olan tripotörün çalınmasıyla hayatının karardığını ifade ederek, ”  Kepez Kaymakamlığı sesimizi duydu ve mağduriyetimizi giderdi.Yardım edenler beni çok mutlu etti, Allah razı olsun. Engelli kardeşimi artık rahatlıkla gezdirebileceğim. Çalınan tripotörümü de kardeşime yardımcı olmak için almıştım. Odamın önüne kilitliyorum. Çaldılar mı falan diye gece sık sık kalkıp bakıyorum. Çalınan aracım zaten rüyalarıma girmişti. Şimdi de korku içinde uyuyorum” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle