Hoşgeldiniz  

Varto’nun hendekçisi Antalya’da yakalandı

Semih Köken | 02 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

(DHA) – MUŞ’un Varto İlçesi’nde belediye kepçesiyle hendek açtığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan 36 yaşındaki Rasim Gülçin, yakalandığı Antalya’da, ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı.

Varto Belediyesi’nde kepçe operatörü olarak çalışan Rasim Gülçin hakkında, geçen 15 Ağustos gecesi ilçe merkezinde kazılan hendekler gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Olaydan sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan Gülçin, önceki gün Antalya’da bir alışveriş merkezinde yapılan kimklik kontrolü sırasında gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı olduğu için polis merkezine götürülen Gülçin, adliyede SEGBİS üzerinden Varto Sulh Ceza Hakimliği’ne ifade verdi.

Varto Belediyesi’nde kepçe operatörü olarak çalıştığını söyleyen Gülçin, şöyle dedi:

“Olay tarihinde Orta Mahalle Camii’nin çevre düzenlemesini yapmamız için benimle birlikte Hakkı Çiçek görevlendirilmişti. Orada çalışırken dört kişi yanımıza gelip, ellerindeki silahlarla beni götürdü. 16 Ağustos sabahına kadar uyumadan kazı yaptık. Saat 04.00 sıralarında beni evime götürdüler. ‘İstediğimiz zaman seni burada bulacağız’ diyerek ayrıldılar. 16 Ağustos günü öğleden sonra 4 kişi gelip beni tekrar aldı. ‘Alagöz yolu kapanacak’ dediler. Alagöz yolunu kapattık. Yine aynı gün Alagöz yoluna hendek kazdık. Biz kazarken iki panzer geldi. Sonra ateş edildi. Bu esnada PKK’lılar kaçtı. Ben de kaçtım. Sonra belediye başkanının yanına gittim. Belediye başkanı bana bir hafta izin verdi. Kendimi toparlamamı istedi. Ondan sonra Antalya’ya geldim. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

Rasim Gülçin’in avukatı Hakan Evcin de müvekkilinin tehdit sonucu hendek kazdığını, kanalları kazmak durumunda kaldığını söyledi. Evcin müvekkilinin korkusundan dolayı polise gidemediğini de iddia etti. Mahkeme, Varto Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda karar verip Gülçin’i tutukladı.

Müvekkilinin haksız biçimde tutuklandığını belirten Hakan Evcin, “Müvekkilime tehditle henek açtırılmıştır. Hendek kazmakla örgüt üyeliği arasında hiçbir bağ yoktur. Müvekkilimin herhangi bir kaçma şüphesi olmamasına rağmen eylemle suç arasında ilişki kurulmadan Varto’da hendek kazmakla ülke bölünecek gibi yansıtılmıştır” iddiasında bulundu.

MUS'UN VARTO ILCESI'NDE BELEDIYE KEPCESIYLE HENDEK ACTIGI GEREKCESIYLE HAKKINDA SORUSTURMA BASLATILAN RASIM GULCIN, YAKALANDIGI ANTALYA'DA TEROR ORGUTUNE UYE OLMAK SUCUNDAN TUTUKLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle