Hoşgeldiniz  

Vali mahkumlarla oruç açtı

Semih Köken | 14 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali mahkumlarla oruç açtı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde İl Müftülüğü ve Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından verilen iftar yemeğinde, hükümlülerle oruç açtı.

İftar yemeği öncesinde Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Müftüsü Osman Artan ve beraberindekiler Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu iş atölyelerini gezerek buradaki hükümlülerle sohbet etti, yaptıkları çalışmalarla ilgili Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Özer’den bilgi aldı.

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA 5 VAİZ GÖREVLİ

Yemekte konuşan İl Müftüsü Osman Artan, 3 yıldır Ramazan ayında toplumun her kesimiyle bir araya geldiklerini, hükümlü ve tutuklular için 5 vaizin görevlendirildiğini ve dini bilgiler aktardıklarını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise iş atölyelerinin önemine değinerek, bu atölyelerde emek ve alınteri bulunduğunu belirtti. Başsavcı Solmaz, “İdarede çalışan arkadaşlarımızın destekleriyle birlikte işin erbaplarıyla burada bir şeyler üretmeye çalıyoruz. İşi bilmeyen ya da ilk defa böyle bir atölyede çalışan sizlerin göstermiş olduğu gayretin de çok özel yeri var. Başta Sayın Valim olmak üzere burada bulunan daire müdürlerine çok teşekkür ediyorum. Sizlerle ilgili taleplerimiz konusunda bizleri hep desteklediler” diye konuştu.

VALİ KARALOĞLU: İNŞALLAH YENİ BİR HAYAT VE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPARSINIZ

Vali Münir Karaloğlu da konuşmasında devletin her türlü imkanını hükümlüler içen seferber ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Ramazan ayı rahmet, bereket, kardeşlik ayı. Bu ay fırsat bilerek her akşam toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye çalışıyorum. Farklı mekanlarda, farklı insanlarla iftar sofrasında buluşuyoruz. Hemhal oluyoruz, dertleşiyoruz. Bu akşam da siz değerli mahkum kardeşlerimizle bir iftar sofrasını paylaşmak için buradayız. Hepimiz hayatta sürprizlerle karşılaşabiliriz. Burada olmanız, geçmişte olanlar önemli değil, önemli olan bundan sonrasını planlamanızdır. Az önce atölyeleri gezdik, burada, açık cezaevinde sizlere birçok imkân sunuluyor. Öğreneceğiniz meslekle bundan sonraki hayatınızı planlayabilirsiniz. Size arz edilenleri iyi değerlendirmelisiniz. Bundan önceki hayatınızın muhasebesini yapıp, bundan sonraki hayatınızı da o muhasebe üzerinde yeniden inşa etmeniz lazım. İnşallah rabbim en kısa zamanda bu hayattan kurtarır. Yeni bir hayat, yeni bir başlangıç yaparsınız diye temenni ediyorum.”

850 hükümlünün katıldığı iftar yemeğinde dualar edildi, ney eşliğinde ilahiler dinlendi. Müftü Osman Artan’ın yaptığı duayla sona eren yemeğin ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, iftar yemeğinin sponsorluğunu üstlenen işadamı Mustafa Önder Cantürk’e plaket verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle