Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu: Yeniden dirilişi yaşıyoruz

Semih Köken | 25 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu: Yeniden dirilişi yaşıyoruz

ANTALYA’da darbe girişimine tepki gösterenlerin Cumhuriyet Meydanı’ndaki ‘demokrasi nöbeti’ devam ediyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Büyük Türkiye’nin öncüsü, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yeniden dirilişi yaşıyoruz, yeniden şahlanıyoruz” dedi.

Antalya’da darbe girişimine tepki göstermek amacıyla vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘demokrasi nöbeti’nde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda kurulan dev ekranda haberleri izleyen kalabalık, daha sonra şarkı ve marşlar söyledi, taşıdıkları döviz ve pankartlarla Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) tepki gösterdi. Antalya Müftüsü Ahmet Artan ile meydandakiler, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua okundu.

Meydana gelen Ak Parti Milletvekili Hüseyin Samani, Vali Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ramazan Doğan, vatandaşları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Antalya Birlik ve Kardeşlik Platforma üyeleri meydandakilerle dua okudu.

ŞARKICI YUSUF GÜNEY’DEN TEPKİ

Daha sonra sahneye çıkan şarkıcı Yusuf Güney, mutlu olduğunu ancak darbe girişiminde şehit olanlardan dolayı buruk bir sevinç yaşadığını söyledi. 81 ilde meydanda olacağını anlatan Yusuf Güney, “Bu bir darbe girişimi değil, bir katliamdır. Görülmemiş bir şey yaşadık” dedi. Şehitlerden dolayı şarkı söylemek istemediğini belirten Yusuf Güney, bestelediği ilahiyi seslendirdi.

HÜSEYİN SAMANİ HALKA SESLENDİ

Ak Parti Milletvekili Samani ise meydandakilere dikkatli olmalarını, provokasyona gelmemeleri yönünde çağrı yaptı. Darbe girişiminde iki önemli unsurun ortaya çıktığını vurgulayan Samani, “Biri cumhur, biri de cumhurun reisi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanının söylediği laflar, bu darbeyle hayata geçti. ‘Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık’ dedi. Tekrar kefenini giyerek çıktı. Gücünü milletten alan lider olduğunu gösterdi. Yıllarca söylediğimiz ‘beraber yürüdük biz yollarda’ sözü gerçek oldu. Dünyanın neresinde darbe olursa olsun. Darbede o ülkenin başındaki yönetici pılı pırtısını toplayıp, kendi canını ailesini kurtarma derdine düşer. Darbe de bundan başarılı olur. Baştakiler kendi can deride düşerse darbecilerin umduğu budur. Bizim liderimiz öyle yapmadı. Eşi ve çocuklarıyla darbecilerin FETÖ terör örgütünün istilasına uğrayan İstanbul’a indi” diye konuştu.

“ÖZÜR DİLEYECEĞİNE FÜCUR ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR”

Vali Karaloğlu ise meydanlar dolu oldukça FETÖ teröristleri işbirlikçisi yabancıların ülkeyi bölemeyeceğini söyledi. 10 gündür demokrasi nöbeti tutulduğunu dile getiren Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Büyük Türkiye’nin öncüsü başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yeniden dirilişi yaşıyoruz, yeniden şahlanıyoruz. 1071’den bu yana Anadolu’yu vatan kılmak için çok şehit verdik. Bu düşmanla, zaman zaman içimizden çıkan hainler oldu. Ama bizi en çok acıtan inciten üzen, ihanet oldu. Çünkü bu ihanet çetesi milletin sadakası, zekatı, milletin kurban parasıyla bu hale gelmiştir. Bu milleti himmetleriyle sömüren, büyüyen çete nihayetinde milletin vergisiyle alınan silahını millete doğrulttu. Bunu hiç yaşamamıştık. Bütün ihaneti görmüştük ama bu kadar acısını, bu kadar aşağılığını, utanmazını ilk defa gördük. FETÖ terör örgütünün başı, okyanus ötesinden Pensilvanya’dan hala devam ediyor. Özür dileyeceğine ‘ey milletim senin iyi niyetini suiistimal ettim, emanet ettiğin zekatına, kurban parana ihanet ettim’ diyeceğine cumhurbaşkanına dil uzatmaya, ‘fücur’ çıkarmaya devam ediyor.”

 

Konuşmaların ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, gösteri yaptı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle