Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu: Türkiye dünyada oyun kuracak devlet olacak

Semih Köken | 09 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu: Türkiye dünyada oyun kuracak devlet olacak

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, “Artık Türkiye kurulan oyunların oyuncusu olmayacak. Dünyada oyun kuran bir devlet ve millet olacak” dedi.

15 Temmuz’daki darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki ‘Demokrasi Nöbeti’ne devam etti. Akşam saatlerinde meydanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlar söyledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından vatandaşlar, alanda büyük Türk bayrağı açtı.

Vali Munir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, l Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer de alanda vatandaşları selamladı. Demokrasi Nöbeti’nde sahneye çıkan Sümer Ezgü, beğenilen türküleri seslendirdi. Ezgü’nün türkülerine alandakiler de eşlik etti. Emniyet müdürlüğüne ait helikopterde görevli polislerin meydan üzerinde alçak uçuş yapıp, siren çalması alandakilerden yoğun alkış aldı.

Vali Karaloğlu, İstanbul Yenikapı’da 5 milyon, 80 ilde de 5 milyon olmak üzere 10 milyon vatandaşın yeni bir millet sözleşmesi imzaladığını söyledi. Yaşanılanların 15 yıldır doğum sancısı çeken yeni Türkiye’nin doğumu olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Demokrasiye, milli iradeye değerlerimize bu millet var oldukça sahip çıkacağız. Nöbet bitti zannediyorduk. Biz başkomutanımız, cumhurbaşkanımız, bu iş tamam demeden, tamam demeyeceğiz dedik. Liderimiz ‘nokta değil virgül kocayacağız’ dedi. Biz de diyoruz ki, başkomutanımıza selam, nöbete devam” diye konuştu.

Türkiye’nin, belki de dünya için çok önemli zaman dilimine millet olarak tanıklık ettiğini dile getiren Vali Karaloğlu, “Eğer bir tarih yazılıyorsa bunu siz Türk milleti, meydanları dolduran milyonlar hep beraber yazıyoruz. Demokrasi huzur ve barış şehri olan Antalya bu süreci huzur içinde sorun olmadan geçirdi. Bundan sonra en büyük amacımız ve hedefimiz bu birlik ve beraberliğimizi geleceğe taşıyarak daha çok çalışmak daha çok üretmek, Türkiye’yi arzu ettiğimiz yere hep beraber taşımak. Artık Türkiye kurulan oyunların oyuncusu olmayacak, dünyada oyun kurah bir devlet ve millet olacak. Bunu daha çok çalışarak daha çok üreterek yapabiliriz. Bunu da milletimizde görüyoruz” dedi.

15 TEMMUZ'DAKI DARBE GIRISIMINE TEPKI GOSTEREN VATANDASLAR, CUMHURIYET MEYDANI'NDAKI 'DEMOKRASI NOBETI'NE DEVAM ETTI. ANTALYA VALISI MUNIR KARALOGLU KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etkinlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mehteran takımı gösteri yaptı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle