Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu: Evini Yapana Yardım metodu uygulayacağız

Semih Köken | 06 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu: Evini Yapana Yardım metodu uygulayacağız

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Kumluca İlçesi’ni ziyaret etti. Burada çeşitli toplantılara katılan ve incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, geçen haziran ayında yaşanan yangın felaketinde evleri zarar görenlerle ilgili Evini Yapana Yardım (EYY) metodu uygulayacaklarını açıkladı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kumluca’ya geldi. Ak Parti Milletvekili Atay Uslu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yusuf Kelleli, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve diğer kamu kurumlarının temsilcilerinin de eşlik ettiği Vali Karaloğlu, ilk olarak Kaymakam Polat Kara’yı ziyaret ederek, ilçeyle ilgili bilgi aldı. Ardından Kumluca Belediyesi’ne geçen Vali Karaloğlu, Başkan Hüsamettin Çetinkaya ile görüştü. Vali Karaloğlu ilçede 24- 26 Haziran tarihlerinde meydana gelen orman yangınlarında evleri zarar gören vatandaşla da bir araya geldi.

‘EYY METODU UYGULAYACAĞIZ’

İlçenin büyük bir yangın afeti yaşadığını ve bu afette ormanların yanı sıra bazı vatandaşlara ait ev, sera ve tarım arazilerinin de zarar gördüğünü söyleyen Vali Karaloğlu, yangının ardından devletin tüm imkanları seferber edilerek vatandaşın zararının en aza indirilmesi için çalışma yürüttüklerini ve Başbakanlık tarafından 3 milyon lira yardım gönderildiğini belirtti. Bu yardımın yarısının tarım alanları, yarısının ise evleri yananların zararını karşılamak için kullanılacağını aktaran Vali Karaloğlu, “Evleri yanan vatandaşlarımız için daha önce de bir miktar yardımda bulunmuştuk. Burada evleri yanan vatandaşlarımız için ilk defa EYY (Evini Yapana Yardım) metodu uygulayacağız. Bu uygulama Antalya’da ve Türkiye’de bir ilktir. Bu ne demek, vatandaşlarımıza evlerini yaptıkça yardım ödemelerini yapacağız. Böylece evi yanan vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarını sağlayacağız. Bölgemiz iklimi dolayısıyla bu evlerin birkaç ayda tamamlanacağını düşünüyorum. Peki daha sonra ne olacak, evleri yapılan vatandaşlarımızı belediye başkanımız, kaymakamımız ziyaret ederek bizler de çay ve kahvelerini içeceğiz” diye konuştu.

Adrasan Mahallesi’nde evi zarar görenlerden Beyti Üras, yardımlardan dolayı devletin tüm yetkililerine teşekkür ettiğini kaydetti.

KONUT BAŞI 50 BİN LİRA

Antalya Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur da yangınlarda evleri etkilenen 29 vatandaşa 1.5 milyon lira ödeme yapılacağını, bunun için vatandaşların belirlenen veya kendi belirleyecekleri ve valilik tarafından uygun görülecek projelerde evlerini yapmaları gerektiğini söyledi. Her konut için 50 bin lira ödeme yapılmasının ön görüldüğünü aktaran Timur, bunun yanında belirlenen projeler dışında ev yapmak isteyen vatandaşların proje dışındaki harcamaları kendi imkanlarıyla karşılamaları gerektiğini vurguladı.

OSB TOPLANTISINA KATILDI

Belediyedeki toplantının ardından Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’na (KUTSO) geçen ve burada Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısına katılan Vali Münir Karaloğlu, OSB’nin bir an önce tamamlanması gerektiğini, bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek hızlandırılması konusunda çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

OSB ALANI VE YURT İNŞAATINI İNCELEDİ

Vali Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Mavikent Mahallesi’nde Gıda İhtisas OSB kurulması planlanan alanda incelemelerde bulundu. Ardından Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi yanında yapımı tamamlanan öğrenci yurdu inşaatını gezen Vali Karaloğlu, burada da yüklenici firma yetkilerinden bilgi aldı. Yurt inşaatının 2016- 2017 eğitim öğretim yılında hizmete girmesini isteyen Vali Karaloğlu, bina içerisindeki kapıların yapılış şeklini beğenmeyerek, “Bu proje ya yanlış yapılmış ya da siz projede değişiklik yapmışsınız. Kapı arkasında kapı olmaz. Bunu proje üzerinde bir kontrol edin ve düzeltin. Yoksa burası insanlar için çok kullanışlı olmaz” diye uyardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle