Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu: Azerbaycan’dan daha çok turist bekliyoruz

Semih Köken | 30 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu: Azerbaycan’dan daha çok turist bekliyoruz

AZERBAYCAN basın heyetini kabul eden Vali Münir Karaloğlu, Azerbaycan’dan yeterince turist gelmediğinden yakınarak, “Azerbaycan’dan daha çok turist bekliyoruz” dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Azerbaycan basın heyetini kabulünde, Türkiye’nin en büyük turizm destinasyonu Antalya hakkında bilgiler verdi. Antalya’nın muhteşem bir turizm alt yapısına sahip ve nüfusunun 6 katı turist ağırladığını dile getiren Vali Karaloğlu, kentin turist açısından da çok güvenli olduğunu söyledi.

Ankara ve İstanbul merkezli gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişiminde Antalya’da ‘Bir asker sokağa çıkmadan, bir askeri araç sokaklarda yürümeden’ sürecin yönetildiğinin altını çizen Vali Karaloğlu, “Antalya’da yaşayan vatandaşlar ve Antalya’da o akşam misafirimiz olan yabancı konuklarımız, turistler hiçbir şekilde bu girişimi hissetmedi. 15 Temmuz’dan sonrada ne havalimanında ne de tesislerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Sadece bazı ülkeler, Türkiye’ye uçuşlarını birkaç gün kapattı. Onun dışında olumsuz bir durum yaşamadık” dedi.

ANTALYA’YA GELEN TURİST SAYISI

Antalya’ya çeşitli ülkelerden gelen turist sayıları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, Azerbaycan’dan 2015 yılında 35 bin turist geldiğini ifade ederek, “Azerbaycan’dan istediğimiz turist gelmiyor. Azerbaycan’a Antalya’yı çok tanıtamamışız, tanıtıma ağırlık vermek lazım. Azerbaycan’dan Türkiye’ye çalışan tur operatörlerinin biraz daha çaba sarf etmesi ve sizlerin yani medyanın katkı vermesi gerekiyor” diye konuştu.

Vali Karaloğlu, 385 tane 5 yıldızlı oteliyle 550- 600 bini nitelikli olmak üzere 1 milyon yatağa sahip Antalya’nın şu anda kabul ettiğinin en az 3 katı turisti ağırlayabileceğini vurguladı. Antalya’daki yatak kapasitesinin bütün İspanya’nın yatak kapasitesinden daha fazla olduğuna da dikkati çeken Vali Münir Karaloğlu, “Hem nicelik, hem de nitelik olarak Antalya’nın çok iyi bir turizm alt yapısı var. Antalya’da aldığınız turizm hizmet kalitesini aynı fiyatlarda dünyanın hiçbir yerinde alma şansınız yok. Bu sene yasak dolayısıyla Yunanistan ve İspanya’ya giden Rus turistler memnun değil, çünkü Antalya’da alıştıkları hizmetin kalitesini oralarda bulamadı. Avrupa’nın hiçbir destinasyonunda bulamazlar” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle