Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu: Antalya son derece güvenli

Semih Köken | 30 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu: Antalya son derece güvenli

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda tur operatörü TUI aracılığıyla kente gelen Ukrayna basın heyetini makamında kabul eden Vali Münir Karaloğlu, “Antalya son derece güvenli bir kent” dedi.

 

Vali Münir Karaloğlu, Ukrayna’dan gelen basın heyetini kabul ederek sorunlarını yanıtladı. Heyetteki gazetecilerin hepsinin daha önce Antalya’ya geldiğini öğrenen Vali Karaloğlu, “Antalya’yı anlatmakta zorlanmayacaksınız” dedi. İnsanların kendilerini güvende hissetmek istedikleri kentte vakit geçirmek istediklerini ifade eden Vali Karaloğlu, “Tüm dünyanın son 4-5 yıldır ortak uğraştığı bir terör belası var. Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da onların istediği psikolojiyi yaratmamamız gerekir. Daha çok Fransa’ya daha çok İstanbul’a gitmemiz lazım ki terörist amacına ulaşamamış olsun” dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Antalya Valisi olarak birinci görevinin şehirdeki güvenliği en üst düzeyde tutmak olduğunu belirtti. Hem bu şehirde yaşayan hem de misafir olarak, turist olarak gelenlerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlanın birinci görevi olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, “Şu anda Antalya’da güvenlik tedbirlerimiz ve önlemlerimiz en üst seviyede devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde Antalya’da hiçbir sorun yaşamadık. Yaşayamayalım diye her türlü tedbiri en üst düzeyde alıyoruz. Bunu Antalya Havalimanı’na indiğiniz andan itibaren hissedebilirsiniz. Antalya son derece güvenli bir kent” diye konuştu.

Olağanüstü Hal’in ordu içerisindeki çeteyle, devlet içindeki bağlantılarını ayıklamaya yönelik olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, gündelik hayatına devam eden sokaktaki insanı, işinde gücünde olan insanı veya Türkiye’ye seyahat etmek için gelmiş insanın özgürlüklerini kısıtlayacak, onlara zorluklar çıkaracak bir uygulama olmadığına vurgu yaptı. Vali Karaloğlu, “Vatandaşların Olağanüstü Hal ilan edilmeden önceki yaşantısıyla, sonraki yaşantısı arasında hiçbir fark yok. Antalya’da şu ana kadar bin 200 kamu görevlisini görevden uzaklaştırdık” dedi.

Antalya’ya 2013 yılında 384 bin Ukraynalı turistin geldiğini kaydeden Vali Karaloğlu, 2016 yılında Antalya’da bütün ülkelerin turist sayıları azalırken Ukrayna’nın yüzde 79 arttığını ifade ederek, “Bu sene 300 bini geçerek 2013 rakamlarını zorlarız diye tahmin ediyoruz” dedi.

Ziyarette, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar da hazır bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle