Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu: 100 yılda yapılabilecek değişim 2 haftada yapıldı

Semih Köken | 02 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu: 100 yılda yapılabilecek değişim 2 haftada yapıldı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, milletin başarısıyla devlette yapısal dönüşümün başladığına dikkat çekerek, 100 yılda yapılabilecek değişimin 2 haftada yapıldığını söyledi.

Antalya’da demokrasi nöbetinin 18’inci gününde Cumhuriyet Meydanı, akşam saatlerinden itibaren doldu. Demokrasi nöbetine, Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ve kızı ile, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yusuf Kelleli, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ve çocukları, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Ak Parti Antalya milletvekilleri de katıldı.

Kalabalığa seslenen Vali Karaloğlu, kimsenin milletin iradesine gem vurmaya çalışmaması gerektiğini belirterek, 15 Temmuz gecesi darbecilerin başarılı olması durumunda, o gecenin uzayacağını ve milletin 100 yılının çalınacağını vurguladı. Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak meydanları doldurduğunu ifade eden Karaloğlu, “Aslanlar gibi bu paralel yapının, FETÖ’nün karşısına, tankların, topların karşısına dikildiniz. İki hafta içerisinde çok yapısal dönüşüm gerçekleştirdik, belki 100 yılda yapılabilecek değişiklikleri yaptık. Artık ülkemiz dünden daha güçlü. Milli irademiz, demokrasimiz, cumhuriyetimiz 15 Temmuz öncesinden daha güçlü. Bugün 6 şehidimiz var. 15 Temmuz şehitlerimiz var. Dün ve bugün vatanı için şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Doğu ve Güneydoğuda Apo, bu tarafta FETÖ, Allah bunlardan bizi korusun, kurtarsın” diye konuştu. Vali Karaloğlu, devletin içine sızmış virüsleri temizleyeceklerinden kimsenin şüphesi olmamasını söyledi.

TSK’YI TEMİZLEYECEĞİZ

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yusuf Kelleli ise kendisinin de FETÖ’den çok zarar gördüğünü belirtti. Kurmay Albay Kelleli, “Balyoz Davası kapsamında 3.5 yıl hapis yattım. Dolayısıyla bu pislikleri, bu hainleri içimizden de milletin içinde de Türk Silahlı Kuvvetleri içinde de jandarmanın içinde de temizleyeceğiz. Canımız, kanımız pahasına temizleyeceğiz” dedi.

GAZİ DUYGULANDIRDI

Demokrasi nöbetine katılan polis memuru Erol Ay, terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu 2012’de Şırnak’ta, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında da Ankara’da gazi olduğunu, mesleğe girdikleri ilk gün üniformanın artık kefen olarak kabul edildiğinin öğretildiğini anlattı. Ay, “Bizler de o üniformayı kefen olarak kabul ettik. Bu bayrak için, bu toprak vatan için şehit olmaya, gözümüzü kırpmadan ölmeye razıyız. 15 Temmuz, FETÖ’nün darbe girişimi haberini alır almaz kendi aracımla Özel Harekat Merkezi’ne gittim. Tam çıkış yapmaya hazırlanırken F-16 uçağıyla üzerimize bomba atıldı. Atılan bombalar neticesinde 47 arkadaşımız şehit düştü. Ben de olay yerinde şarapnel parçasıyla yaralandım” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle