Hoşgeldiniz  

Usta fırçalar Expo 2016’da

Semih Köken | 25 Ağustos 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Usta fırçalar Expo 2016’da

ANTALYA’nın usta ressamlarından Turhan Ekici ile İclal Dağlı’nın ‘Çocuk ve Çiçek’ ile ‘Horoz ve At’ temalı yağlıboya resim sergisi Expo 2016 Antalya’da açıldı.

Turhan Ekici ve İclal Dağlı’nın karma resim sergisinde 40 eser yer alıyor. Sergi Expo 2016 Antalya alanını ziyaret eden yerli ve yabancı sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Ekici-Dağlı, sergiyi gezenlere çalışmalar ve kullandıkları teknikler hakkında sanatseverleri bilgilendiriyor.

Usta ressam Turhan Ekici’nin klasikten, soyut sanat anlayışına kadar uzanan yolculuğu 35 yıldır sürüyor. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü mezunu Ekici, evrende gözlemlediği nesneleri, kendi estetik beğenisiyle tuvallerine aktarıyor. Atölyesinde resim eğitimi de veren Ekici, bugüne kadar 15 kişisel resim sergisi açtı, 100’den fazla da karma sergiye katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü mezunu olan İclal Dağlı ise gençlik yıllarından beri resim sanatıyla uğraşıyor. Birçok resim atölyesinde çalışan ve son olarak Turhan Ekici Atölyesi’nde alışmalarını sürdüren Dağlı, nostaljik kapı ve pencere resimleriyle dikkati çekiyor. Bugüne kadar 7 kişisel sergi açan Dağlı, 2000 Plaza Sanat Galerisi’nin de yöneticiliğini yapıyor. İkili, “Sanat, yaratıcılığın, güzelliğin, birlikteliğin yaşandığı, paylaşıldığı evrensel bir dildir, dünya insanlarını birleştiren, barış içinde, kardeşçe yaşamasını sağlayan bir araçtır, köprüdür” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle