Hoşgeldiniz  

Ünlüler Ormanı’nın 64’ncü ağacı Rumen Şarkıcıdan

Semih Köken | 23 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ADRİAN (3)Romanyalı şarkı ve dans grubu Akcent Grubu’nun solisti Adrian Sina, EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki ünlüler ormanına ağaç diken 64’ncü ünlü oldu. EXPO 2016 Antalya proje sunumunu izleyip alanı gezen Rumen şarkıcı, “Gelecekte olduğumuzu düşünüyorum” yorumunu yaptı. Ünlüler Ormanı Projesi’nde sergi alanının farklı noktalarına 64 sanatçı 100’den fazla ağaç dikti.

Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya’da sergi alanına ünlüler tarafından farklı noktalara dikilen ağaç sayısı 100’ü geçerken, projeye destek veren Romanyalı Akcent Grubu’nun solisti Adrian Sina 64’ncü ünlü oldu. EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın davetini kabul edip Aksu İlçesi’ndeki sergi alanına gelen Rumen şarkıcıya, proje sunumu yapıldı. ‘Sanal Gerçeklik’ gözlüğü ile alanı gören şarkıcı, şaşkınlığını gizleyemedi.

Daha sonra sergi alanına geçen ünlü şarkıcı kendisi için ayrılan Salon Çamı’na  (Araucaria excelsa)   kürekle toprak attı ve isim künyesini taktı. Can suyu da veren Adrian Sina, “Gelecekte olduğumuzu düşünüyorum. Bu çok büyük bir proje” derken, “Ben de ağaç dikerek bu projenin bir parçası olduğum için çok mutluyum. 23 Nisan’da açılışın olacağı günü bekliyorum” dedi. Kendi evinde de ağaçlar diktiğini, ancak böylesine bir projede ilk kez ağaç diktiğine vurgu yapan 4 çocuk babası Rumen şarkıcı şunları söyledi;

“Türkiye’ye ve Antalya’ya sıklıkla geliyorum. Bu nedenle 23 Nisan’da da gelip ağacımı göreceğim. Zaman zaman ağacımı görmeye geleceğim. Belki gelecekte çocuklarımı da getiririm. Bütün alan çok güzel. Antalya’da deniz ve oteller zaten çok güzel. Yazları genellikle buradayım. Projeyi ve projenin temasını çok beğendim. Çocuk adası da en beğendiğim yerlerden birisi oldu.”

Kameralara dönen Sina, “Bayanlar ve baylar, lütfen 23 Nisan’da buraya gelin, burada olun. Geleceğin projesini burada göreceksiniz: EXPO. Burada görüşmek üzere” çağrısında bulundu.

ÜNLÜLERDEN 7 AYDA 100’DEN FAZLA AĞAÇ

EXPO 2016 Antalya’nın ünlüler ormanına ilk desteği bu yılın mayıs ayında sergi alanına Süs Armudu dikerek Mustafa Ceceli vermişti. Murat Dalkılıç, Hande Yener’in yanısına Gripin, Zakkum, Bulutsuzluk Özlemi gibi ünlü gruplar, Sean Paul, Alexandra Stan, İnna gibi dünyaca ünlü sanatçılar da alana ağaç dikmişti. Yüzüklerin Efendisi’nde Frodo’yu canlandıran Elijah Wood, şarkıları ile dünya listelerini alt üst eden Brianna gibi sanatçılar, Kırpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, ünlü orkestra şefi Gürer Aykal, alana ağaç diken ünlüler arasında yer alıyor. Mayıs ayından itibaren 7 ay içerisinde alana ünlüler tarafından 100’den fazla ağaç dikildi.

LİDERLERİN EŞLERİNDEN BARIŞ VE DOSTLUK ORMANI

Gazeteciler, spor adamları ve politikacıların yanı sıra G20 Zirvesi için Antalya’ya gelen devlet ve hükümet başkanlarının eşleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde sergi alanına ağaç dikmişti. Doğu Çınarı, Çitlembik, Kauçuk, Gülibrişim Albizia, Manolya gibi ağaç türleri, ünlüler tarafından sergi alanına dikilen ağaçlar arasında ilk sırada yer alıyor. Proje kapsamında 1.121 bin dönümlük alana 25 bin ağaç dikilmesi planlandı ve bugüne kadar 22 bin 108 ağaç dikildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle