Hoşgeldiniz  

Üniversite hocasını tehdit eden öğrenciye terör davası

Semih Köken | 03 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Üniversite hocasını tehdit eden öğrenciye terör davası

ANTALYA’da Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, Sosyal Bilgiler Dersine giren hocası Osman Akhan’ı ‘Hukuk fakültesindeki öğrenciye yaptığımız gibi seni de linç ederiz’ diye tehdit ettiği öne sürülen son sınıf öğrencisi Sercan Y. hakkında ‘hakaret’, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’, ‘suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehdit etmek’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından dava açıldı.

Geçen 8 Ocak günü tutuklanan 22 yaşındaki Sercan Y. hakkında Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Akdeniz Üniversitesi’nden arkadaşlarının da izlediği duruşmada sanığı, avukat Hakan Evcin savundu. Sercan Y., suçlamaları kabul etmedi.

Kendisinden şikayetçi olan hocasıyla arasında sorun olduğunu ileri süren Sercan Y., “Ben kendisini tehdit etmedim ve kötü bir şey söylemedim. Tutuklandığım için eğitim ve kişisel haklarım ihlal ediliyor. Benim hocaya karşı herhangi bir kin ve nefretim yoktur. Hiçbir örgüte üye değilim sadece öğrenciyim ve öğretmen olmak istiyorum” dedi.

‘ÖĞRENCİ DEĞİL, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PARÇASI’

Şikayetçi öğretim görevlisi Osman Akhan ise öğrencisi sanığın kendisini ‘Hukuk öğrencisine yaptığımız gibi seni de linç ederiz’ diyerek tehdit ettiğini, bunun üzerine Hukuk Fakültesi’ndeki bir öğretim üyesinden bu olayla ilgili bilgi aldığını anlattı. Avukatı Emrah Taşkın da, Hukuk Fakültesi’ndeki öğrencinin kaburgasının kırılıp dövülmesiyle ilgili olayla ilgili ayrı bir yargılamanın devam ettiğini söyledi. Bu dava dosyasının görülen davayla birleştirilmesi talebinde bulunan Emrah Taşkın, “Sanık sadece öğrenci değil, eylemleri ile terör örgütünün bir parçası olmuştur. Müvekkilim tehdidin ciddi olduğunu anlayınca gerekli başvuruları yapmıştır” dedi.

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, iki dosyanın birleştirilme talebinin gerekli incelemeden sonra değerlendirilmesine karar verip duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası sloganlar atan sanığın arkadaşları, güvenlik önlemleri altında adliye dışına çıktı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle