Hoşgeldiniz  

Umut Güneş; Partiden istifa yetmez

Semih Köken | 10 Kasım 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

CHP Kemer İlçe Başkanı Umut Güneş, partisinden istifa eden Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Batur Işık’ın CHP’lilerin oyuyla meclise girdiğini belirterek, “Şimdi partisinden istifa etmek yetmez. Koltuktan da istifa edeceksin” dedi.

CHP Kemer İlçe Başkanı Umut Güneş, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Belediye Meclis Üyesi Batur Işık’ın geçen cuma partisinden istifa etmesiyle ilgili konuşan Umut Güneş, Batur Işık’ın yerel seçimlerde CHP’den birinci sıra meclis üyesi adayı olduğunu ve seçim sürecinde kendisinin de çalışmalara katıldığını belirtirken, seçimin ardından partiye hiç uğramadığını söyledi.

‘MECLİS ÜYELİĞİNDEN DE İSTİFA ETMESİ LAZIM’

Batur Işık’ı daha önce bu konuda uyardığını aktaran Umut Güneş, “İnsanlar bir yerden istifa edebilirler ve buna kimse engel olamaz. Önemli olan istifa gerekçelerindeki samimiyet. Kendisi açıklamalarında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ortada bir başarısızlık gördüğünü, insanların bu başarısızlıktan dolayı sorumluluk hissetmesi gerektiğini ve siyaseten de gereğini yapmasını istiyor. Yani ‘Ben koltuk sevdalısı değilim, bakın nasıl istifa edileceğini de size göstereyim’ diyerek partisinden istifa ediyor. Şimdi partisinden istifa etmek yetmez. Koltuktan da istifa edeceksin. Yani partiden istifa etmek yeterli değil, o zaman bu parti sana bu unvanı kazandırdı, bu partililerin oylarıyla sen orada oturuyorsun bugün, emanetini taşıyorsun. Yani insanların teveccühlerinin emanetini taşıyorsun. Belediye meclis üyeliğinden de istifa etmesi lazım” diye konuştu.

‘YAZIKTIR, GÜNAHTAR’

Umut Güneş, şöyle dedi:

“Olayın özü şu; siz seçimde partiyi kabul edip de bu çatı altında siyaset yapmayı, temsili olarak da emaneti aldığınızı kabul ederseniz, sorumluluğun da o saatten sonra başlıyor. Bugün benim genel başkanımı eleştiriyorsun ama sen bugün bu partinin meclis üyesi olarak hiçbir çalışmasına katkı koymuyorsun. Bu partinin oylarının artmadığını, arttırılamadığını ifade ediyorsun ama sen bu partinin oylarının artması konusunda en ufak dahi alın teri dökmüyorsun. Şimdi adama ‘pes’ derler. Yani yazıktır, günahtır. Bu kadar emek veriliyor, çaba veriliyor. İstifa da edebilirsiniz sorun değil ama istifa gerekçesiyle bulunduğu durum veya tutum tutarlı değil.”

CHP KEMER ILCE BASKANI UMUT GUNES, PARTI BINASINDA BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI.(FOTO:KEMER-DHA)
CHP Kemer İlçe Başkanı Umut Güneş

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle