Hoşgeldiniz  

Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı sona erdi

Semih Köken | 05 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı sona erdi

(DHA)- TÜRKİYE’de ilki Acıbadem Sports’un ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı’nda katılımcılar futbol bilimindeki en yeni yaklaşımları, kişiye özel antrenmandan oyuncuların karakter gelişimine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Acıbadem Sports’un Barcelona’dan Milan’a Arsenal’den Manschester United’a dünyanın dev kulüplerinin katılımıyla Belek Turizm Bölgesi’nde gerçekleştirdiği ‘Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı’ tamamlandı. 2 gün süren konferansta hem futbolda en yeni teknolojiler hem de son yıllarda sporcu sakatlanmalarının önüne geçmek ve performansı artırmaya yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu.

ARSENAL’DAN BEN ASHWORTH: UYKU VE BESLENMEYE DİKKAT

Konferansa katılan Manchester United’dan Robin Thorpe, birçok takımdan ve özellikle Avrupa’dan çok fazla antrenörün katılım göstermesinin önemine değindi. Türk futbolunda kullanılan en yeni teknolojilerin tecrübe edilmesinin futbola destek olacağını kaydeden Arsenal’den Ben Ashworth ise futbolda özellikle uyku ve sağlıklı beslenmenin son derece önemli olduğunu vurguladı.

‘SAKATLIKLARI ÖNLEMEK İÇİN SAHADA DİKKAT ETMEK YETERLİ DEĞİL’

Zirvede konuşan Barcelona’nın fizyoterapisti Xavier Lida Cot ise bir sporcunun yediğinden içtiğine, karakterinden yaşam şekline kadar her şeyinin değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Xavier Lida Cot, sakatlıkları önlemek için sadece futbolcunun sahada yaptıklarını bilmek değil, onun ne yediğini, nelerle uğraştığını, ailesinin nasıl olduğunu, ne durumda olduğunu, ne tarz bir yaradılışa sahip olduğunu da göz önünde bulundurmak gerektiğine değindi.

BRUNO DOMİNİCİ: OYUNCUYU BİLMEK KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Zirveye katılan dünya devi Milan’dan Bruno Dominici de veri toplamanın önemine işaret ederek, “Sadece deneyimlerimiz ve gözlemlerimizden yola çıkarak karar vermemek çok önemli. Örneğin oyuncu yorgunsa ne kadar yorgun olduğu, bu oyuncunun ne kadar süreyle çalışıp da yorulduğu gibi gerçekçi sayısal veri toplayıp onun üzerinden kararlar vermek gerekiyor” dedi.

MİLAN’IN SIRRI

Milan’ın oyuncularının uzun süre sahada boy gösterdiğine dikkati çeken Dominici, bunun sırrı ise “Her şeyden önce oyuncuyu bilmek ve bu anlamda veri toplamak kritik önem taşıyor. O nedenle birçok oyuncu 40’lı yaşlarına kadar bizim kulübümüzde kalıyor. Oluşturduğumuz aile, başarı ortamı da oyuncuların uzun süre bizimle kalmak istemesinde çok önemli bir etken” diye açıkladı.

SAKATLIĞI ÖNLEMENİN YOLU

Porto’nun Akademi Direktörü Paulo Noga ise Porto sistemini anlattığı konuşmasında, sakatlanmaların önlenmesinin de uyku ve beslenmeyle yakından alakalı olduğunu küçük yaşlardan itibaren futbolculara aşıladıklarını söyledi.

SEVİLLA’NIN FELSEFESİ, ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK, ÇALIŞMAK

Sevilla’dan Carlos Otero da felsefelerinin her zaman ‘çalışmak, çalışmak, çalışmak’ olduğunu belirtti. Sakatlanmayı önlemede iyi bir hazırlık sürecinin önemli olduğunu vurgulayan Otero, “Bir futbolcunun performansını iyileştirmenin en iyi yolu, vücudunun iyi hazırlanması ve yorgunluğunun giderilmesidir. Her futbolcunun antrenmanının kişiye özel yaklaşımlarla ele alınması gerekir. Bir futbolcuya uyguladığınız yöntemi başkasına uygulayamazsınız” dedi.

LİVERPOOL’DAN ANDY O’BOYLE: KARAKTER GELİŞTİRME PROGRAMIMIZ VAR

İngiltere’nin başarılı ekiplerinden Liverpool’dan Andy O’Boyle de oyuncuların karakteri, kişisel ve psikolojik gelişimi için geliştirme ve yetiştirme programları olduğunu söyledi. Kişisel programlar tatbik ettiklerini ve bu konuda ünlü bir psikiyatri uzmanı ile çalıştıklarını belirten Andy O’Boyle, “Oyuncularımıza onur, özveri, şeref, hırs, ahlak gibi değerleri yerleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle