Hoşgeldiniz  

Uluslar arası Köpek Irk Yarışması Başladı

Semih Köken | 19 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Uluslar arası Köpek Irk Yarışması Başladı

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından Kemer Belediyesinin katkıları ile düzenlenen Uluslararası Köpek Irk Standartları Yarışması başladı.
Antalya’nın Kemer İlçesi Limak Limra Otel tesislerinde daha önceki yıllarda yalnızca ulusal olarak düzenlenen ve bu yıl Uluslar arası düzeyde 6’ncısı gerçekleştirilen Ulusal Irk Standartları Yarışmasına yaklaşık 400 köpek katılması bekleniyor.


Kemer Limak Limra otelde düzenlenen yarışmada ilk gün (CAC- Ulusal Irk Standartları) yarışmalı ile devam edecek. İkinci gün, yarın ise (CACIB) Uluslar arası Irk Standartları) yarışmaları gerçekleştirecek.
Farklı ülkelerden ve Türkiye’den yaklaşık 200 katılımcının yer alacağı yarışma Kemer Belediyesinin katkıları ile gerçekleşecek. Yarışmaya katılımcıların yanı sıra tüm ilgililer ve hayvan severler izleyici olarak katılabilecek.
Federasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre; 2006 yılında İstanbul merkezli olarak kurulan Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KİF) ülkemize ait yerli ırkların Türkiye ve Türk Milleti adına uluslar arası platformda kaydedilmesi. Tüm köpek ırklarının FCI (Dünya Köpekbilimi Federasyonu) üyesi tüm ülkelerde üretilip bakıldıkları şartlar altında ülkemizde de üretilip bakılmalarını sağlamak ve bunların soylarının bilinmesi için soy kütüğü tutmak amacıyla ülkemizde farklı tarihlerde ve farklı illerde çeşitli etkinlik yarışmaları düzenleniyor.


Yarışma yarın, Pazar günü yapılacak yarışmalarla devam edecek ilk üçe giren köpeklere kupa töreni düzenlenecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle