Hoşgeldiniz  

Ukrayna’daki yurttaşların tahliyesine başlandı

Semih Köken | 26 Şubat 2022 | Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

Rusya’nın’ya saldırısının 3. gününde bu ülkede mahsur kalan yurttaşlarımızın Türkiye’ye getirilme işlemleri başladı. 16 bin yurttaşın yaşadığı’dankapalı olduğu için tahliye işlemleri karayolu ile yapılacak. İlk aşamada 2500 kişinin tahliye edilmesi bekleniyor.

Ukrayna’daki otobüs şirketleriyle kara yoluyla tahliye halinde anlaşmalar yapıldı. Geçilecek ülkeler vize, PCR testi ya da aşısı istemeyecek.

Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu,‘daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için tüm hazırlıkların yapıldığını belirterek, “Durum sakinleştiği zaman vatandaşlarımızı kara yoluyla Moldova’ya Romanya’ya ve Polonya’ya götürebileceğiz. Bu ülkeler bizim vatandaşlarımızdan vize, PCR testi ya da aşısı istemeyecek.” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu-Ukrayna “Tahliye için tüm hazırlıklar yapıldı” dedi.

Çavuşoğlu, karadan tahliye seçeneğinin de masada olduğunu belirterek, “Durum sakinleştiği zaman vatandaşlarımızı kara yoluyla Moldova’ya Romanya’ya ve Polonya’ya götürebileceğiz. Deniz yolunda da özellikle Odessa bölgesinde şu anda çatışmalar var. Deniz trafiği de şu an kapalı. Biz, deniz trafiği açılırsa, deniz yoluyla tahliye çalışması da feribot şirketlerimizle yaptık. Vatandaşlarımız panik yapmasın, tüm hazırlıklar yapıldı” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle