Hoşgeldiniz  

Uçaklar inmeye, Rus turist gelmeye başladı

Semih Köken | 11 Nisan 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Uçaklar inmeye, Rus turist gelmeye başladı

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla hareketlenen turizmde 7 Nisan itibariyle uçaklar inmeye başladı. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşa rağmen Rus turist, Antalya’dan yine vazgeçmedi.

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan verilere göre 2022 yılının ilk 3 aylık döneminde şehri hava yoluyla 515 bin 993 kişi ziyaret ederken 2021 yılının aynı döneminde bu 267 bin 168 kişi şehri ziyaret etti.

Koronavirüs salgınına rağmen geçen yılı yaklaşık 9 milyonu aşkın turistle kapatan Antalya’da aşılama çalışmaları, Güvenli Turizm Sertifikasyonu ve tesislerdeki sıkı salgın tedbirleriyle 2022 yılının turizm verileri bir önceki yılın Ocak-Mart dönemine göre büyük artış gösterdi.

Pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte 2022 yılında Antalya’yı ziyaret eden turist sayısı 2020 ve 2021 yılını geride bıraktı. 2022 yılının 1 Ocak- 31 Mart döneminde kente hava yoluyla gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 93 artış gösterdi.

RUSLAR İKİNCİ SIRADA

Şubat ayında Antalya’ya en çok turist 111 bin 359 ile Almanya’dan geldi. Almanya’yı 86 bin 439 turistle Rusya, sonra da 57 bin 609 turistle İngiltere takip etti. Şubat ayında hava yoluyla Antalya’ya en çok turist gönderen diğer ülkeler ise sırasıyla İran, Kazakistan, Polonya, İsrail, Hollanda, Ukrayna ve Ürdün oldu.

PLANLANANDAN AZ AMA İYİ

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, planlanan kadar hareketlilik olmasa da Rusların hala Antalya’yı tercih ettiğini söyledi. Sezondan ziyade önceliklerinin barışın sağlanması olduğunu kaydeden Başkan Atmaca, Antalyaekspes’te yer alan haberde, “Turizm demek barış demek. İsteğimiz öncelikle savaşın bitmesi.

Ama şu anda turizmde hareketlenme başladı. Avrupa’da hareketlenme başlamadı ama ülkemize turist uçakları gelmeye başladı. Sezon yavaş yavaş başladı. Ama Rusya bizim en önemli pazarlarımızdan birisi. Oradaki durum çok önemli. Her ne kadar hareketlilik başlasa da planlananlardan çok daha az hareketlilik var” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK RUSYA

Savaşa rağmen Rusya’dan turist geldiğini anlatan Atmaca, “7 Nisan itibariyle uçuşlar başladı. Ama dediğim gibi bu planlananların çok altında. Ukrayna’dan gelen yok. Sadece burada evi olanlar geliyor. Bunun dışında Almanya ve İngiltere birçok Avrupa ülkesinden hareketlilik var. Ama temennimiz savaşın bir an önce bitmesi. Önceliğimiz Rusya” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle