Hoşgeldiniz  

Üç ilde çalışan annelere ayda 300 euro

SEMİH KÖKEN | 12 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

SGK’nın toplam 40 milyon euro bütçeli ve yüzde 85’i AB fonu desteğiyle uygulayacağı, çalışan annelerin iş hayatına devam etmesini sağlamak amacıyla yürüteceği ‘Evde Çocuk Bakım Projesi’ üç pilot ilde uygulanacak. Antalya, İzmir ve Bursa’da toplam 5 bin çalışan anneye çocukların bakımı için aylık 300 euro hibe destek verilecek.

Projeye ilişkin Antalya’da Harrington Park Hotel’de tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda SGK Strateji Geliştirme Başkanı Muhiddin Şahin, Türkiye’de ev hizmetlerinde çalışan kadınlarda sigortasız oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, bu projede iki taraflı bir kazanım olduğunu söyledi.

Küçük çocuk sahibi annelerin iş hayatına dönmesi ve bakıcıların istihdamının sağlanacağını anlatan Muhiddin Şahin, İzmir ve Bursa’da 1750’şer anne ve çocuk bakıcısı, Antalya’da ise 1500’er anne ve çocuk bakıcısı olmak üzere 5 bin anne ve 5 bin çocuk bakıcısı, toplam 10 bin kadının projeden yararlanacağını söyledi.

Bu üç pilot ilin gelişmişlik seviyesi, çalışan kadın sayısının yüksekliği ve bir yılda annelik iznine ayrılan kadın sayısı açısından belirlendiğini belirten Şahin, toplam bütçesi yaklaşık 40 milyon euro olan projede çalışan annelerin aylık 300 euro hibe destek alacağını ve 24 ay bu destekten yararlanabileceklerini söyledi.

Anne tek başına ise, engelli çocuğu olan ve MEB, İŞKUR onaylı mesleki yeterlilik kurumu belgesi sahibi çocuk bakıcısı çalıştıranlara ise aylık 390 euro hibe destek verileceğini belirten Şahin, anne ve çocuk bakıcılarının Antalya, Bursa ve İzmir’de ikamet ediyor olması gerektiğini kaydetti. Belirlenen annelerin evlerinde belirli sürelerde denetimlerin gerçekleştirileceğini de belirten Şahin, çocuk bakıcılarının en az ilkokul mezunu olması gerektiğini dile getirdi.

Ülkemizde kadın çalışanlara verilen ücretlerin düşüklüğü ve kadın çalışan sayısının da az olmasının annelerin iş hayatından çekilmesine sebep olduğunu söyleyen Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol ise bu projeyle kayıtdışı çalışan çocuk bakıcılarının kayıt altına alınması ve çalışan annelerin doğum sonrasında işlerine dönmelerinin amaçlandığını söyledi.

Başvuruların 25 Haziran saat 10.00’dan itibaren www.sgk.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başlanacağını belirten Erol, Antalya’da başvuru yapanlara randevu verileceğini, ön kaydı yapılan bu kişilerin SGK İl Müdürlüğü’nde uzmanlar tarafından oluşturulan başvuru merkezine çağrılacağını, ardından gerekli şartları taşıyor olması durumunda kesin kaydın yapılacağını dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle