Hoşgeldiniz  

Tütüncü’den Şafak Mahallesine Tapu Müjdesi

Semih Köken | 23 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Tütüncü’den Şafak Mahallesine Tapu Müjdesi

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Şafak Mahallesi sakinlerine bekledikleri tapuların yıl sonunda verileceğini müjdeledi.
Meclis üyeleri ve AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı ile birlikte mahallelerde Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tanıtan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, bu toplantılarda vatandaşın belediyesinden beklediği yeni hizmetleri de anlatıyor.
Bu kapsamda gittiği Şafak Mahallesi sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Tütüncü, yeni sisteme neden evet denmesi gerektiği ile birlikte belediyesinin sağladığı yenilikleri de sıralıyor.

Yıl sonunda tapular hazır
Akdeniz Sanayi Sitesi arkasında kalan gecekonduların yıllardır bekledikleri tapu sorununun radikal kararlar alarak çözmeye karar verdiklerini açıklayan Tütüncü, 2017 yılı sonu ya da 2018 yılı başında hak sahiplerine tapuların verileceği ilan etti.

Risk alıyoruz
Vatandaşların uzun yıllardır beklediği bu sorunun çözümü için risk alarak hareket ettiklerini belirten Tütüncü, “Bu işin doğrusu, buradaki kooperatife verilen yerler verildi, diğerlerin tapu hakkı yoktur dememizdir. Ama ben risk alarak bunu yapıyorum. Sizin kooperatif hissenizin olmamasından dolayı yapıyoruz. Hakkınızı koruyacaksanız tabiî ki. Ben göreve gelmemden 11 yıl önce bu tahsisler yapılmıştı ve kooperatifin yerine binanızı yapamıyordunuz. Ben 3,5 yıl üzerinde çalışarak yaptırdım. Kooperatiflerle ilgi 2014 yılında ilave daire vereceğimiz sözünü vermedik. Benim diğer hemşerilerimize tapu veremeyiz dememiz lazım. Ama bu da kanuni değil, tapu alamayanlar tapularını alsınlar istiyoruz” dedi.

Yargılanmayı göze aldık
Kendi yönetiminden başkasının bu tapuları veremeyeceğini anlatan Tütüncü, aldıkları risklerden dolayı yargılanacaklarsa, vatandaşın mutluluğu için yargılanmayı kabul ettiğini söyledi. Bundan 1,5 ay öncesine kadar birçok sıkıntıların olduğunu ve herkesin tapularını alması yönünde radikal bir karara vardıklarını izah eden Tütüncü, “Herkesin tapularını verelim dedik. 2017 yılı sonu ya da yeni yılın başında tapularınız verilecek. Buraya yakın yerden tapularını alamayanlara vereceğiz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle