Hoşgeldiniz  

TÜRSAB’ta seçim ortamına erken girildi

Semih Köken | 26 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

TÜRSAB’ta seçim ortamına erken girildi

Firuz Bağlıkaya, Mersin’deki bir gecede dans eden Başaran Ulusoy’u topa tuttu. “Başaran Ulusoy neden göbek atıyor?” başlıklı bir yazı kaleme alan Bağlıkaya’ya Ulusoy’un vereceği cevap merakla bekleniyor.

TÜRSAB’ta seçimlerin yapılmasına bir yıl var ama tartışmalar şimdiden başladı. “Mersin’i Keşfet” programının galasında TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un yaptığı dansın görüntülerinin sosyal medyaya yansıması tepki çekerken, Detur CEO’su Firuz Bağlıkaya’dan da sert eleştiriler geldi.”Başaran Ulusoy neden göbek atıyor?” başlıklı bir yazı kaleme alan Bağlıkaya, “Başkan neden böyle bir ortamda göbek atıyor diyerek şehitlerimiz üzerinden bir eleştiri getirmeyeceğim, O böyle şeyleri önemsemez, neden göbek attığını merak ediyorsanız anlatayım…” diyerek eleştirilerini sıraladı.

Geçtiğimiz seçimleri Ulusoy’a karşı kaybeden Firuz Bağlıkaya’nın bu çıkışına Ulusoy’un vereceği cevap merakla bekleniyor.

Firuz Bağlıkaya’nın yazısı aynen şöyle:

Başaran Ulusoy neden göbek atıyor?

2016 yalnız turizmciler için değil, ülkemiz için de herşeyin pozitif olduğu bir yıl olmadı. 2016 yılı içinde terör şiddetini arttırdı, ordumuz topraklarımız dışında bir mücadelenin içine girmek zorunda kaldı, ülkemiz 15 Temmuz gibi aşağılık bir saldırıya maruz kaldı, Karadeniz, İç Anadolu , Doğu ve Güneydoğu illerimizin yanı sıra son haftalarda turizmin kalbi Antalya’da iki terörist saldırı gerçekleşti.
Son bir yılda, 15 Temmuz demokrasi şehitlerimiz dahil 1000’e yakın ocağa şehit ateşi düştü , anaların babaların gözyaşları kurumadı.

Sektör olarak bu endüstrideki yolculuğumuzun bugüne kadar yaşanan en derin krizin ortasındayız ve ne yazık ki önümüzdeki seneden de çok ümitli değiliz. Başkan neden böyle bir ortamda göbek atıyor diyerek şehitlerimiz üzerinden bir eleştiri getirmeyeceğim, O böyle şeyleri önemsemez, neden göbek attığını merak ediyorsanız anlatayım;

Diyorki ;

20 yıldır başkanlık yapıyorum, kendi menfaatim yoksa sektör yararına hiçbir şey yapmıyorum,

Altında imzam olmasına rağmen Acentelerin sorunlarını çözecek , Türsab için hazırlanan yasa’nın çıkmasını iki dönemden fazla başkanlığın yolunu kapattığı ve çıkarlarıma ters düştüğü için engelliyorum,

Acenteleri çok zor durumda bırakan, Rehberler Birliği Yasası’nın çıkması için çok çalışıyorum rehberler benim için gazetelerde boy boy teşekkür ilanı veriyorlar,

Benim dönemimde, havayolları bilet komisyonlarını kaldırıyor, sektöre servis bedeli almak daha iyi olacak diyerek yalan söylüyorum, bu duruma karşı acenteler için hiç mücadele etmiyorum,

Havayollarından yüklü miktarda ücretsiz bilet aldığım için onlara karşı acenteleri savunamıyorum, THY ve diğer havayollarından ücretsiz alınan biletleri eşe dosta kullandırıyorum.

THY tüm acentelerimizle amansız bir rekabet içinde, çok yakında internet satışlarında servis ücretini sıfırlayacak, engellemek için kılımı kıpırdatmıyorum, bilet acentelerinin hakkını korumuyorum.
Sanki geçen dönemlerde ben başkan değilmişim gibi, “eskinin kötü imajını sen sileceksin” diyerek her dönem yeni zavallıları gaza getirip çayıra salıyorum,

Her dönem başında “Yüksek İstişare Kurulu” adı altında eski tüfeklerin ağzına bir parmak bal çalıyorum. Hiçbir dediklerini yapmıyorum ama ne zaman çağırsam gene geliyorlar, sadece kendilerini önemli hissetmelerini sağlıyorum bu onlara yetiyor.

Her dönemde etrafımda, tuzağıma düşen benim için çalışacak yeni saftrikler buluyorum.

Geçimini benden sağlayan kapı uşaklarım var tepe tepe kullanıyorum. Yurdun dört bir yanında işleri onlara havale ettim, onlar beni kolluyor ben onları kolluyorum, “benden sonraki başkan sensin” falan deyip gaza getiriyorum.

Bana maliyeti sıfır olan “info trip”lerle acenteleri yedirip, içiriyorum, kandırıyorum seçimlerde bana oy vermelerini sağlıyorum.

2015 yılında seçim var diye aidat almıyorum, 2016 kriz var ama seçim yok, aidat alıyorum, seneye seçim var aidat almayacağım, kısacası acentenin durumu umurumda değil, seçim seneleri aidat almıyorum.

2015 yılında, 43. yıl kutlaması adı altında TÜRSAB’ın cebinden büyük şölen düzenliyorum seçim propagandası yapıyorum. Bu sene 44. yıl kutlaması yapmıyorum, seneye seçim var 45. yıl kutlaması yapacağım. Bu kutlamaları sadece seçim seneleri yapıyorum.

Kongrede 30 milyon dolar eder dediğim Turins’i 10 milyon dolara satıyorum.

Komer diye bir kongre merkezi yapıyorum, TÜRSAB’ı milyonlarca lira zarara uğratıyorum, kongre falan yapan yok. Bakanlığa kasım ayında iklim olarak çok daha uygun yerler varken hatır için Turizm Şurasını Kuşadası’nda yaptırıyorum, Bu arada 2 yıldır Almanlar gelecek kongre yapacaklar diye reklamını yaptığım Komer’e bir anda Almanlar’da gelmekten vazgeçiyor ama olsun diyor geçiştiriyorum.

Müze Gişe ihalesini kurumu zarara uğratmak pahasına abuk subuk fiyat vererek alıyorum, elimde geçmiş senelerden 200 milyon TL’lik bilet kalıyor, Allahtan 2016 kriz yılı oluyor da Bakanlık imdadıma yetişiyor, biletler bankada teminat olarak durmasına rağmen biletler acentelerde falan diyorum, biletlerin geçerlilik süresini uzattırıyorum. Şimdi yeni ihaleyi almaktan başka şansım yok, TÜRSAB’ı her geçen gün biraz daha batağa sürüklüyorum ama başka çarem yok biliyorum, benden sonrası tufan diyorum,

Millet kan ağlarken, televizyonlara çıkıp , turizmde kriz falan yok, Rus gelmezse Hintli gelir Alman gelmezse Arjantin’den turist gelir falan diyerek acentelerin teşvik’e ihtiyacı yok diyorum,

Turizmin krizden kurtulması için formül sorulduğunda, aklım başka şeye ermiyor hep “Yenikapı Limanı” diyorum,

BYK seçimlerini kafama göre yapıyorum, genel kurula 1 yıl kaldı hala bir sürü yerde 3 yıl önce seçilen emir erlerim görevde. Çoğunluğu kaybedeceğimi anladığım için yönetmeliğe aykırı olmasına rağmen seçimleri yapmıyorum,

Kafama göre bir BYK başkanı seçilmezse, kumpas kurup görevden alıyorum,

Kürsüde kaçak acente ile mücadele ediyoruz diyorum ama kendimden olan acentelerin kaçak olan şubelerini görmezden geliyorum, karşılığında hem genel kurulda hem de BYK seçimlerinde oy alıyorum. Kaçağı el altından bizzat destekliyorum,

TÜRSAB’ın işlerinin dışında her işle uğraşıyorum, vize ticareti bile yapıyorum, Hac vizelerini hala acentelere karşı silah olarak kullanıyorum, benden olmayana hac vizesi vermiyorum.

Anlatmaktan ben yoruldum , bina içinde yaptıklarıma daha sıra gelmedi, her türlü naneyi yiyorum. Bu acenteler beni hala başkan seçiyor, ben göbek atmayayım da kim atsın ?

Bence başkan haklı, helal olsun, ona oy veren acentelere az bile yapıyor.

Firuz Bağlıkaya” Haber kaynağı Turizmdebusabah

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle