Hoşgeldiniz  

Türkiye’nin ilk Expo’sunda son 3 gün

Semih Köken | 27 Ekim 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Türkiye’nin ilk Expo’sunda son 3 gün

TÜRKİYE’nin ilk Expo’su olan ‘Expo 2016 Antalya’ 30 Ekim’de resmi olarak kapanacak. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Bu alandaki doğayı koruyarak kentin turizmine en iyi hizmet edecek modeli bulmaya çalışıyoruz” dedi.

‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan’da açılan ve 6 ayda 4 milyon ziyaretçi ağırlayan Expo 2016 Antalya, 30 Ekim tarihinde resmi olarak sona erecek. Vali Münir Karaloğlu, Expo’nun Antalya için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Expo dolayısıyla Antalya’ya 2 milyar TL tutarında yatırım yapıldığını hatırlatan Karaloğlu, bu alanla kentin geleceğini şekillendirebileceklerini söyledi. Karaloğlu, “Expo’nun 30 Ekim’de resmi olarak süresi tamamlanıyor diye oraya kilit vuracak değiliz. Burası Antalya’nın, bu alan kente hizmet vermeye devam edecek” dedi.

ALAN NE OLACAK?

Buradaki alanın dünyadaki önemli metropol şehirlerindeki ‘central park’lar gibi olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, şöyle devam etti: “Alanda kongre ve bilim merkezi, çocuk adası, müzeler ve dünya bahçeleri var. Burası turizme ve halka hizmet edecek bir mekan olarak devam edecek. Kimin işleteceği sorusu var. Bu soru etrafında tartışmalar yürütüyoruz. Çeşitli fikirler var, en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Bu alandaki doğayı koruyarak kentin turizmine en iyi hizmet edecek modeli bulmaya çalışıyoruz. Şu anda net bir karar yok.”

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle