Hoşgeldiniz  

Türkiye’deki ilk koronavirüs tespit edildi

SEMİH KÖKEN | 11 Mart 2020 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Türkiye’deki ilk koronavirüs tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs konusunda ciddi tedbirler aldıklarını, buna rağmen bugün akşam saatlerinde bir kişide virüs tespit edildiğini duyurdu.

Bakan Koca şunları söyledi:

“Tedbirler hangi keskinlikte olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil. Bu an burada olmamın nedeni; bu saate dek gösterdiğimiz şeffaflıktır. Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bu akşam saatlerinde bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Hastamız bir erkektir. Ülkemiz süreç boyunca bu olasılığa hazırdır. Yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkamayalım. Bugüne kadar gösterdiğimiz başarı bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi kabul edilmelidir. Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık.

– Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Tedbirler için gün sayısı 14’tür. Tüm birimlerimiz mücadelesini planladı.

– Bu küresel soruna karşı ulusal bir mücadele vereceğiz.

– Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Karantinaya alınmış bir hasta tüm toplumu tehdit edemez.

– Ülkemiz süreç boyunca bu olasılığa hazırdır. Yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkamayalım. Bugüne kadar gösterdiğimiz başarı bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi kabul edilmelidir.”

YILLIK İZİNLER KALDIRILDI

Bu arada Sağlık Bakanlığı, hudut ve sahil çalışanlarının yıllık izinlerini ikinci bir emre kadar iptal etti.

Kurumlara gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“COVID-19 salgını sebebiyle, Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir. Yıllık iznin bir sebebe binaen alınmış olması fark etmemektedir. 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi çerçevesinde alınmış olan evlilik, ölüm, analık izni veya 105 inci madde çerçevesinde alınan refakat izni ve 108 inci madde çerçevesinde alınan aylıksız iznin iptali söz konusu değildir. Tüm personele tebliğ edilmesi ve gerekli hassasiyet gösterilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle