Hoşgeldiniz  

Türkiye genelinde elektrik kesildi, hayat durdu

SEMİH KÖKEN | 01 Nisan 2015 | Gündem, Yaşam A- A+

Türkiye genelini vuran elektrik kesintisi İzmir’de de yaşamı felç etti. Kentte özellikle ulaşım ve hasta hizmetlerinde önemli aksaklıklar yaşandı. Kent genelinde kesintinin bir anda yaşanmasıyla, metro ve İzban seferleri durdu.

Kesintinin tüm ülkede olduğunu ve uzun süre yaşanacağının öğrenilmesiyle de İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. İZBAN ve metro istasyonlarındaki vatandaşlar, güvenlik görevlilerince otobüslere yönlendirildi. ESHOT, kent geneline ek seferler koydu. İZBAN trenlerinden de üçünün yolda kaldığı, istasyonlara 10 dakika uzaklıkta duran trenlerdeki yolcuların da yine otobüslerle tahliyeleri sağlandı. Bu trenlerde özellikle yürüyen merdivenlerden çıkan vatandaşların zorluk yaşadıkları bazılarının da yine asansörlerde kaldıkları gözlendi.

HASTANELERDE AMELİYATLAR DURDU

Elektrik kesintisinin en çok etkili olduğu birimlerden birisi de hastaneler oldu. Kent genelindeki hemen tüm hastanelerde, ortalama birkaç dakika süren enerji sıkıntısının yaşandığı bunun sonrasında ise, jeneratörlerin devreye girmesiyle, hastanelere elektrik verildiği öğrenildi. Ancak jeneratörlerin arıza yapma ihtimaline karşı, hastanelerdeki ameliyatlar ertelendi, laboratuardaki tetkikler de yine yapılamadı. hastanelere de acil hastalar dışında hasta kabul edilmemeye başlandı. TTB Merkez Konseyi Üyesi Fatih Sürenkök, “Elektrik kesintisinin olduğu dakikada fazla uzun olmadı ama karanlıkta kaldık. Bizler de ameliyattaydık o sırada. Ancak elektrik gledikten sonra ameliyatı tamamladık. Tabi başka ameliyatlara giremedik. Çünkü heran o enerjinin de kesilmesi söz konusu olabilirdi” dedi.

TRAFİĞİ DE POLİSLER YÖNLENDİRDİ

Bu arada sinyalizasyon sisteminin de çalışmaması üzerine, trafik polisleri, kent genelindeki önemli kavşaklara çıktı ve trafiği yönlendirdi. Ekiplerin, elektrikler gelene kadar bu sistemde trafiği yönlendireceği açıklandı. Bunun yanı sıra organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda üretim durdu. Kendi enerjisini üreten organize sanayi bölgelerinde üretim devam ederken diğerlerinde ise birçok fabrika bir günlük tatil verip işçilerini evlerine gönderdi.

ANTALYA’DA TRAFİK DURDU

Türkiye genelindeki elektrik kesintisi Antalya’da dayaşamı felç etti. Kent merkezindeki ‘üst geçiş’ inşaatı ve trafo bakımları nedeniyle kesildiği sanılan elektriğin, ülke genelindeki kesintiden kaynaklanması endişeye yol açtı. Elektrikle çalışan tramvaylar, duraklara yaklaşamadan yolda kaldı. Yolcular rayların üzerinde inerek gidecekleri yerlere yaya gitmek zorunda kaldı. Kent merkezindeki hastanelerin çoğunda jeneratör kullanıldığı için sorun yaşanmazken, en büyük mağduriyeti esnaf yaşadı. Elektriklerin ne zaman geleceğinden haberi olmayan esnaf işyerinin önüne çektiği sandalyelere oturarak elektriklerin gelmesini bekledi. Oteller ve büyük iş merkezlerinin jeneratörler sayesinde elektrik kullanabildiği kentte 186 Elektrik Arıza hattı kilitlendi.

GAZİANTEP’TE SANAYİYİ VURDU

Sanayi kenti Gaziantep’te meydana gelen kesinti ile yüzlerce fabrika ve işletmede üretim durdu. Tramvay seferlerinin durduğu kentte elektrik olmadığı için sinyalizasyon sistemi devre dışı kalınca bazı hasarlı kazalar meydana geldi. Trafik polisleri, kavşaklarda görevlendirilerek olası kazalar önlendi ve trafik akışı kontrollü olarak sağlandı. Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis’te de elektrik kesintileri nedeniyle aksaklıklar meydana geldi. Bu kentlerde de polisler kavşaklarda görev yaparak kazaları önlemeye çalışırken, işletmelerde üretim durdu.

Bolu ve Düzce’de de elektrik kesintisi yaşamı olumsuz etkiledi. Hastane, alışveriş merkezleri ve bazı kurumlarda jeneratörler devreye girdi. Elektrik kesintisi nedeniyle bazı işyerlerinde çalışmalar durdu. Esnaf ve işyerlerinde bulunanlar çaresiz elektriklerin gelmesini bekledi. Elektrik kesintisi nedeniyle trafik ışıklarının bulunduğu kavşaklarda sıkıntılar yaşandı.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle