Hoşgeldiniz  

Türkiye Expo’su Örnek Teşkil Ediyor”

Semih Köken | 05 Ekim 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Türkiye Expo’su Örnek Teşkil Ediyor”

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yapmasına rağmen EXPO’da oldukça başarılı olduğunu ve diğer ülkelere örnek teşkil ettiğini söyledi.

 Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, Türkiye‘nin ilk kez ev sahipliği yapmasına rağmen EXPO’da oldukça başarılı olduğunu ve diğer ülkelere örnek teşkil ettiğini söyledi.

EXPO’ları onaylayan AIPH’nin Başkanı Oosterom,  EXPO üzerine dünya genelinde organizasyonlar yaparak herkese deneyimlerini ve bilgilerini paylaşma imkanı sunduklarını belirtti.

Her EXPO’nun birbirinden farklı ve özgün olduğunu ifade eden Oosterom, uluslararası organizasyonların önemine değindi.

EXPO’lara istenilen katılımın sağlanabilmesi için hükümetlere, özel sektör temsilcilerine büyük görev düştüğünü dile getiren Oosterom, EXPO’ya ev sahipliği yapacak ülkelerin üç-dört yıl öncesinden çalışma yapması gerektiğini anlattı.

Oosterom, “Ulusal ve uluslararası alanda, hem katılım konusunda hem tanıtım ve pazarlama konusunda üç dört yıl öncesinden plan yaparak çalışmaya başlamak çok önemli.” dedi.

EXPO’lara ev sahipliği yapmak için başvuru yapan ülke ve şehir sayılarının her geçen gün arttığına dikkati çeken Oosterom, gıda, çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki sorunları bahçecilik EXPO’larının çözdüğünü belirtti.

“Yeşil bir dünya kurmak için EXPO’lar öncü olur”

Oosterom, şunları kaydetti:

“EXPO’lara ev sahipliği yapan ülkeler, öncelikle uluslararası ilişkileri bir üst seviyeye taşımış oluyor. Sergi alanlarında düzenlenen aktiviteler de çok önemli. Her katılımcı ülke kendi milli gün etkinliklerini organize edebiliyor. Bu sayede uluslararası alanda ikili ilişkilerin öneminin bir kez daha altı çizilmiş olur. Yeşil bir dünya kurmak için de EXPO’lar öncü olur.”

Oosterom, Türkiye‘nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya‘ya uluslararası ve yüksek bir katılım olduğuna dikkati çekti.

İçinde bulunulan şartların kolay olmamasına rağmen Türkiye‘nin güzel bir başarı sergilediğinin altını çizen Oosterom, şöyle devam etti:

Türkiye EXPO’su örnek teşkil ediyor, Türkiye‘nin böyle bir etkinliği organize etmede ilk deneyimi olmasına rağmen oldukça başarılı. Böyle bir EXPO’yu organize etmeyen, şu ana kadar böyle bir şey gerçekleştiremeyen çok sayıda ülke var. Bu açıdan EXPO 2016Antalya çok güzel bir örnek. Sürdürülebilirlik hakkında, yeşil bir doğanın içinde yaşama konusunda daha fazla sayıda ülkenin EXPO’lara ev sahipliği yapması gerektiğini düşünüyorum.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle