Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE DE TATİL YAPIN

Semih Köken | 29 Ocak 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm, Yaşam A- A+

TÜRKİYE DE TATİL YAPIN

EMİTT -Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılan Olympos Teleferik’in Satış Müdürü Haydar Culfa yurt dışında tatil yapmayı düşünen Türklere seslendi

” TÜRK TURİZMİNİ DESTEKLEMEK İÇİN YURT DIŞINDA DEĞİL, ÜLKEMİZDE TATİL YAPIN”

Antalya Kemer’de yer alan ve dünyanın en uzun teleferiklerinden birisi olan Olympos Teleferik İşletmesi  EMİTT -Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda yerini aldı. Kemer Belediyesi, KETOB ( Kemer Turistik Otelciler Birliği ) ile aynı standta yer alan Olympos Teleferik gösterilen ilgiden de memnun.

İç pazar daha çok önem kazandı…

Her yıl olduğu gibi bu senede EMITT Turizm Fuarına katıldıklarını ve bu sene EMITT fuarının önceki yıllara göre daha çok önem kazandığını ifade eden Olympos Teleferik Satış Müdürü Haydar Culfa değerlendirmelerde bulundu. Bu yılın oldukça zor bir yıl olacağını bildiklerini ancak herşeye rağmen yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Culfa, iç pazarın bu yıl daha da hareket kazandığını söyledi ve yurt dışında tatil düşünen Türklere seslendi: ” Yerli misafirlerimiz yoğun bir şekilde yurt dışı seyehatleri gerçekleştirdiklerini görmekteyiz. Bu yılın zorlu bir yıl olacağını da göz önüne alarak, tatillerini yurt dışı için planlayan tatilcilerimizin ,yurt içinde tatil yapmalarını istiyoruz. Bunun bir memleket meselesi olduğu düşüncesi unutulmamalıdır”dedi.

Avrupa ve Rus pazarını değerlendirdi

Haydar Culfa, son dönem Rus Pazarında yaşanan kriz ve güvenlik tehdidi algısı ile Avrupa pazarında yaşanacak gerilemeyi göz önünde bulunduran sektör profesyonellerinin gözünü iç pazara çevirdiğini yineleyerek ”  Ülkemiz insanları her geçen yıl daha çok seyehat etmeye başladılar. Bu bakımdan bu yıl iç turizmde daha çok canlanma olacağını düşünüyoruz. Önceki senelere nazaran otellerde tatil yapan yerli turist sayısı 2016 yılında daha artacaktır. Yerli turistlerimizin otel konaklamaları oranında malesef çevre gezilerine yeterince ilgi göstermediklerini de görüyoruz. Fakat bu alışkanlık her sene değişiyor ve çevre gezilerine olan ilgi de artıyor. Olympos Teleferik olarak 2015 yılında acentelerimiz ile yapmış olduğumuz kombinasyonlu turlar ile yerli misafir sayımızı 2014’ün rakamarına göre % 100 arttırmış bulunmaktayız. Bu sayıyı bu yıl % 50 daha arttırmayı hedefliyoruz”dedi.

Son dakika rezervasyonları ile Avrupalı turist geç de olsa Türkiye’yi tercih edecektir!

Geçen yıl Olympos Teleferik’i tercih edip zirveye çıkan Rusça konuşan ülkelerden gelen misafir oranının % 60 olduğunu ve bu yıl bu sayının yaşanan Rusya krizi ve diğer Rusça konuşan ülkelerde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle %10’lara düşeceğini söyleyen Haydar Culfa, ” Rus turist çok gezen ve çıktığı turlarda da ekstra harcamalar yapan bir turist. Bu yönüyle baktığımız zaman Rus turistin cirolar açısından etkisi %70’tir. Ortalama olarak baktığımzıda, Avrupalı turist kişi başı acentelerden 10 Euro tur alırken, Rus turist 50 Dolarlık tur almaktadır. Mağaza gelirleri bunun dışındadır. Bu bakımdan 2016 yılında Rus turistin de azalması ile gelirlerimiz oldukça azalacaktır. Avrupalı turistlerde erken rezervasyon oranı güvenlik endişeleri nedeniyle % 30 oranında düşmüş bulunmaktadır. Güvenlik endişesi sebebi ile Avrupalı turistlerin Tunus, Türkiye ve Mısır yerine İspanya, İtalya, Fransa ve Portekiz’i tercih ettiklerini görüyoruz. Tek sevindirici olan ise İspanya ve Portekiz’de otellerin dolmuş olmasıdır. Bu nedenle son dakika rezervasyonları ile Avrupalı turist geç de olsa Türkiye’yi tercih edecektir.Bu arada Fransa’da 10 Haziran’da başlayacak ve 1 ay sürecek olan  2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın da turizmi etkileyeceği unutulmamalıdır” dedi.

Yurt dışında değil, ülkemizde tatil…

Olympos Teleferik Satış Müdürü Haydar Culfa yurt dışında tatil yapmayı düşünen Türklere de seslenerek, ” Türk halkının yoğun bir şekilde yurt dışı seyehatlar gerçekleştirdiklerini görmekteyiz. Bu yılın zorlu bir yıl olacağını da göz önüne alarak, tatillerini yurt dışı için planlayan tatilcilerimizin yurt içinde tatil yapmalarını istiyoruz. Hem otellerimizin indirim fırsatlarından faydalanmaları hem de turizmin sürüdürlebilirliği açısından bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Devlet iç turizme gereken desteği vermeli ve kampanyalar yapılmalıdır. Bunun bir memleket meselesi olduğu düşüncesi unutulmamalıdır. Turizm 54 farklı sektöre katma değer sağlamaktadır. Turizmde yaşanacak sıkıntılar bütün bu sektörleri de etkileyecektir. Ne yazık ki işten çıkarmalar ve tesislerdeki satış ve kiralamalar her geçen gün artmaktadır”diye konuştu.olym_fuar1 olym_fuar2

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle