Hoşgeldiniz  

Türk-Rus sanatçılar dostluk için sahne aldı

Semih Köken | 14 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türk-Rus sanatçılar dostluk için sahne aldı

ANTALYA’da, Türk-Rus Kültür Derneği tarafından ‘Türk-Rus Dostluk Gecesi’ düzenlendi. Gecede, Rus ve Türk ses sanatçıları birlikte sahne aldı.

 

Crown Plaza Otel’de düzenlenen geceye Antalya Valisi Muammer Türker ve Rusya Federasyonu Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko da katıldı. Gecede konuşan Vali Muammer Türker, siyaset sahnesinde bir sorun yaşandığını ve bu sorunun etkilerini hissetmeye devam ettiklerini belirterek, “Ama iki ülkenin halkı bu dünyanın kadim iki dostudur, iki müttefiktir. Bundan asla dönüş olmayacağına da inanıyoruz. Siyaset sahnesinde yaşanan sıkıntıların siyasi düzlemde çözüleceğine inancımı tekrarlamak istiyorum. Tüm Türkiye’de ama özellikle Antalya’da yaşayan Rusya Federasyonu kökenli dostlarımızla çok mutluyuz. Onu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Vali Türker, ister Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun, ister yaşamlarını Antalya’da sürdüren Rusya vatandaşlarının varlığının, Türk toplumunun zenginliği olduğunu, onların huzur ve mutluluğunun ise Antalyalıların güvencesi altında bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel ise Antalya’nın Türkiye’nin güzide kenti olduğunu belirterek, “Antalya, ülkemizin güneşi, denizi, kumsalı, sebzesi, meyvesi, tarihi ve doğal güzellikleri ile dünyanın cennet köşeşi. Ama şunu itiraf etmeliyim ki, bu cennet köşe sizinle daha güzel. Yıllardır süren dostane ilişkilerimizin, şimdi çok daha fazla desteğe ihtiyacı var. Aramızda Rus gelinlerimiz, Rus annelerimiz ve iki vatanın evladı çocuklarımız var. Yıllar içinde dosttan öte aile gibi olduk. Sizleri sevgi ile kucaklıyorum” diye konuştu.

ANTALYA'DA, TURK-RUS KULTUR DERNEGI TARAFINDAN 'TURK-RUS DOSTLUK GECESI' DUZENLENDI. GECEDE, RUS VE TURK SES SANATCILARI BIRLIKTE SAHNE ALDI. (FOTO: ANTALYA-DHA)

Türk-Rus Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ise geceye katılanlar ve destek verenlere plaket verdi. Gecede Rus ve Türk ses sanatçıları karşılıklı sahne aldı. O Ses Türkiye’nin finalisti Altuğ Tuncel de Rus sanatçı Mila Raholskaya ile düet yaptı. Gece geç saatlere kadar devam etti.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle