Hoşgeldiniz  

Türk Polis Teşkilatı’nın 172’nci Yıl Dönümü

Semih Köken | 10 Nisan 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türk Polis Teşkilatı’nın 172’nci Yıl Dönümü

Antalya‘da Türk Polis Teşkilatının 172’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, polis teşkilatının 172 yıldır Türk sayfasını şan ve şerefle süslediğini kaydetti.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören öncesinde havadan ve karadan geniş güvenlik önlemleri alındı. 09.00’da başlayan törende Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene katılan bazı vatandaşlar da, alandaki hazır bulunan polismemurlarını, teşkilatın kuruluş yıl dönemi dolayısıyla tebrik etti.

Polis teşkilatı, 172 yıldır Türk sayfasını şan ve şerefle süsledi”

Törende konuşan Emniyet Müdürü Uzunkaya, polis teşkilatının 172 yıldır Türk sayfasını şan ve şerefle süslediğini kaydetti. Ülkenin birlik ve beraberliğini korumak için polis teşkilatının yoluna azimle devam ettiğini belirten Uzunkaya, “Toplumun her geçen gün artan güvenlik ihtiyaçlarıyla, anayasa ve hukukun dışına taşmayan özgürlük talepleri ekseninde ne güvenlik ve ne de özgürlükte ödün vermeden güvenlik içinde özgürlüklerin korunduğu, hukukun üstünlüğünün rehber edinildiği, adil ve tarafsız görev anlayışı çizgisinden sapmadan, toplumun her kesiminin sevgi,saygı güven ve desteğini alarak halkıyla bütünleşmiş bir görev anlayışını sürdürmek en temel hedefimizdir. Yolumuzun oldukça engebeli, yorucu ve uzun olduğu kadar onurlu ve kutsal olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın bitiminin ardından Uzunkaya, polis memurları ve vatandaşlara çiçek verdi.

“Emniyet sadece devletin ve milletin emrinde olmalı”

Uzunkaya daha sonra polis memurlarıyla birlikte Antalya Valisi Münir Karaloğlu‘nu makamında ziyaret etti. Burada polisler tarafından vali Karaloğlu’na çiçek takdim edildi. Emniyet teşkilatına olan önemin son bir yılda yaşanan olaylarla önemin daha net ortaya çıktığını kaydeden Vali Karaloğlu, “Bir şey daha ortaya çıktı, emniyet teşkilatı sadece ve sadece devletin emrinde olmalı, başka hiçbir kurum, kuruluş ve yapı adı neyse emniyetle irtibatı olmamalı. Emniyet sadece ve sadece devletin ve milletin emrinde olmalı. Emniyetimiz son bir yıldır her türlü terörle, toplumun huzurunu koruma anlamında önemli işler yapıyor” dedi.

Referandum öncesi emniyetin her türlü tedbirleri aldığını sözlerine ekleyen Karaloğlu, vatandaşların referandum da olumsuzluk yaşamadan sandığa gitmesini temenni ettiğini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle